Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα

«Το κρίσιμo τώρα», κατά την Εφη Αχτσιόγλου, «είναι να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, από μια κατάσταση η οποία διαρκώς εκφυλίζεται, και να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά, η οποία είναι μια ελπιδοφόρα προσπάθεια και παράγει πολιτική». Πάντως, μια ματιά στα νούμερα των μετακινήσεων από την Κουμουνδούρου προς τη Νέα Αριστερά δείχνει ότι το κάλεσμα δεν χρειάζεται καν. Ή μάλλον χρειάζεται για να μην πάνε πιο πολλοί στον Περισσό παρά σ΄ εκείνη.

Πρόβλημα

Η κασσελακική Νίνα Κασιμάτη θεωρεί πως «το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες». Δεν καταδέχτηκε να αναφέρει ονοματεπώνυμα συντρόφων. Δήλωσε όμως ότι καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός Σχεδιασμός «έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο». Να δούμε, αφού τ΄ αλλάξει όλα ο αρχηγός της και το κόμμα συνεχίσει την κάτω βόλτα – όπως προβλέπουν οι δημοσκόποι –, τι θα βρει να πει εκείνη που θέλει να γίνει Τζάκρη στη θέση της Τζάκρη.

Στοχοποίηση

Μέχρι κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του Παύλου Χρηστίδη – του οποίου η οικογένεια στοχοποιήθηκε από αρχιμανδρίτη επειδή ο ίδιος ψήφισε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Καλά κάνουν και φωνάζουν οι πολιτικοί όταν εκπρόσωποι του κλήρου νομίζουν ότι δικαιούνται να κατευθύνουν με ιαχές το ποίμνιό τους. Αλλά ο εν λόγω κληρικός παίνευσε την «άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Αννα Καραμανλή» πριν επιτεθεί στον κεντροαριστερό. Οπότε, πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος τις προτροπές του;

Μειώσεις

Ως υπουργός Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας δεσμεύτηκε πως από την Παρασκευή και μετά, «όταν θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της η δέσμη μέτρων την οποία έχουμε λάβει», οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις ως και 15% στις τιμές προϊόντων όπως τα καθαριστικά σπιτιού, τα είδη προσωπικής υγιεινής, οι βρεφικές πάνες κ.ά. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο καλάθι κρατάνε τα νοικοκυριά όταν ακούνε τέτοιες υποσχέσεις. Ξέρω, ωστόσο, ότι η αντιπολίτευση πλέον γίνεται στους διαδρόμους των σουπερμάρκετ.

Related posts

Τουρκία: Επιασε δουλειά το Αμπντούλ Xαμίντ Χαν – Θα «τρυπήσει» εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας

admin

Δύο «μαύρα πρόβατα» στη μάχη της Κεντροαριστεράς

admin

Στο έλεος της βαρυχειμωνιάς: Η παγωνιά φέρνει «κόφτη» στο φυσικό αέριο

admin

Ανδρουλάκης: «Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τραγικά αποτελέσματα για το λαό»

admin

Κασσελάκης προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες, η καταψήφιση για την ακροδεξιά, λέει ο Κασσελάκης

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοί είναι οι Έλληνες διπλωμάτες που απελαύνει η Ρωσία

admin

Μητσοτάκης: Πρωινή…. αυτοψία σε σούπερ μάρκετ για τη «Μόνιμη Μείωση Τιμής» – Selfies και «πηγαδάκια» με προσωπικό και πελάτες

admin

Εμφάνιση – έκπληξη του Κώστα Καραμανλή

admin

Νέα περιπέτεια για τον Νίκο Δένδια στο Αγιο Ορος

admin