Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η κύρια βάση επιχειρήσεων της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας

Σε ενημέρωση για δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι η κύρια βάση επιχειρήσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρίσκεται κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Ο Χαγκάρι ανέφερε ότι η Χαμάς έχει πολλά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από το Σίφα – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες των ισλαμιστών για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι εκατοντάδες τρομοκράτες πλημμύρισαν στο νοσοκομείο για να κρυφτούν εκεί μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου”.

Δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν πολλές σήραγγες οι οποίες οδηγούν στην υπόγεια βάση έξω από το νοσοκομείο, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της Χαμάς να μην χρειάζεται να μπουν στην υγειονομική μονάδα για να φτάσουν εκεί. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει και είσοδος στο υπόγειο συγκρότημα μέσα από έναν από τους θαλάμους.

“Οι τρομοκράτες της Χαμάς λειτουργούν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα — και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα — με ένα δίκτυο τρομοκρατικών τούνελ”, είπε ο Ισραηλινός υποναύαρχος. “Η Σίφα δεν είναι το μόνο νοσοκομείο – είναι ένα από τα πολλά. Η χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς είναι συστηματική”.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις IDF, η εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς έχει ένα κέντρο διοίκησης μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, από το οποίο κατευθύνει ρουκέτες στο Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα.

Ο Χάγκαρι κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο – με 1.500 κλίνες και περίπου 4.000 άτομα προσωπικό – ως ανθρώπινη ασπίδα.

“Η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Σίφα ως ασπίδα για την τρομοκρατική υποδομή της. Η Χαμάς κάνει πόλεμο από τα νοσοκομεία. Λειτουργώντας από αυτά τα νοσοκομεία, η Χαμάς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές Ισραηλινών αμάχων, αλλά και εκμεταλλεύεται αθώους πολίτες της Γάζας.

“Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα σε νοσοκομεία ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο ισραηλινός στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων”.

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός τόνισε ακόμη ότι η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου χρησιμοποιείται επίσης από την υπόγεια βάση της Χαμάς.

Οι πληροφορίες για τη χρήση του νοσοκομείου από τη Χαμάς βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών που συλλέγονται από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ και την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet. Σχετικές πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί στους συμμάχους του εβραϊκού κράτους.

Τέλος, ο Χαγκάρι προειδοποίησε: “Όταν οι ιατρικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς, ενδέχεται να χάσουν την προστασία τους από επιθέσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Διαψεύδει η Χαμάς

Η Χαμάς αρνείται τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησης του κάτω από τα νοσοκομεία της Γάζας, απορρίπτοντάς τον ως “αβάσιμο”.

Ο Izzat al-Rishq, μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης, ανέφερε σε δήλωσή του ότι “αυτά τα ψέματα αντιπροσωπεύουν ένα προοίμιο για μια νέα σφαγή κατά του λαού μας, μεγαλύτερη από εκείνου του νοσοκομείου al-Ahli” — μια αναφορά στην έκρηξη της 17ης Οκτωβρίου που θεωρείται ότι προκλήθηκε από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που δεν εκτοξεύτηκε σωστά και για την οποία η Χαμάς έχει κατηγορήσει το Ισραήλ.

“Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νοσοκομείο Al-Shifa, καθώς εκτοπίστηκαν από τον βομβαρδισμό που έπληξε τα πάντα”, είπε ο al-Rishq. “Καλούμε τους ηγέτες των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν τη γενοκτονία κατά του λαού μας”, προσθέτει.

Related posts

Γερμανία: Στο 34% της πρόθεσης ψήφου στη Θουριγγία εμφανίζεται το ακροδεξιό AfD

admin

Coca-Cola: Αύξηση κερδών και εσόδων, αναθεώρησε ανοδικά το guidance

admin

Μπούλαρντ: Τρεις μειώσεις επιτοκίων από την Fed το βασικό σενάριο φέτος

admin

Ερντογάν: Δε θα αφήσουμε μόνα τους τα αδέρφια μας στη Γάζα

admin

Ο στρατός των ΗΠΑ έπληξε δυο εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

admin

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση

admin

Ρωσία: Η εξωτερική υπηρεσία κατασκοπείας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές

admin

ΗΠΑ: Κατά 4,1% μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο – Στα 65,5 δισ. δολάρια

admin

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πέντε πεζοναυτών σε συντριβή ελικοπτέρου κοντά στο Σαν Ντιέγκο

admin