Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η εθνικιστική Δεξιά θέτει ως όρο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας “την πλήρη εξολόθρευση της Χαμάς” σαν στόχο του πολέμου

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Bezalel Smotrich κάλεσε τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και το ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης Benny Gantz, πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) και πρώην υπουργό Άμυνας, να σχηματίσουν αμέσως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση του πολέμου.

Η δήλωση έρχεται μετά από τηλεοπτική ομιλία του Gantz το βράδυ της Κυριακής, στην οποία ανέφερε ότι είχε πει στον πρωθυπουργό το Σάββατο ότι θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει στην κυβέρνηση “με την πρόθεση να δημιουργηθεί ένα πολεμικό υπουργικό συμβούλιο που θα κατευθύνει το μέτωπο μάχης κατά της Γάζας και άλλων μετώπων”.

“Η ενότητα και η συνοχή είναι επιτακτική ανάγκη της στιγμής για να νικήσουμε τους εχθρούς μας”, λέει ο Smotrich σε μια δήλωση. “Αφήστε τις διαπραγματεύσεις, τους όρους και τις διαβουλεύσεις”.

Ο επικεφαλής του εθνικιστικού δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος Yisrael Beytenu, Avigdor Liberman, δήλωσε επίσης την Κυριακή ότι θα ενταχθεί στην κυβέρνηση. Εξάρτησε ωστόσο την υποστήριξή του από το εάν ο Νετανιάχου, ο υπουργό Άμυνας Yoav Gallant και ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Herzi Halevi θα ανακοινώσουν δημόσια ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να “εξολοθρεύσει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και όλους τους τρομοκράτες ηγέτες της” και δεν μπορεί να αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir, ακροδεξιός εταίρος του Νετανιάχου, προβάλλει αντίστοιχους όρους με εκείνους του Liberman, λέγοντας σε δήλωση το πρωί της Δευτέρας ότι θα συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μόνο εάν “δηλωμένος στόχος της είναι η ολοκληρωτική ήττα της Χαμάς και η εξολόθρευση της Χαμάς, στρατιωτικά και πολιτικά”.

Related posts

Αποφασισμένοι να προωθήσουν την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Mercosur παρόλα τα εμπόδια δήλωσαν οι Σολτς – Λούλα

admin

EIA: Εβδομαδιαία άνοδος κατά 5 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

admin

Μπάιντεν: Δηλώνει ότι είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία

admin

Πρακτικά Fed: “Πονοκέφαλος” το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων – Ανησυχίες για τους κινδύνους μιας πρόωρης κίνησης

admin

Νετανιάχου: Ο πόλεμος στην Γάζα θα είναι μακρύς και δύσκολος

admin

Οι απαντήσεις της UBS στα 10 “καυτά” ερωτήματα των επενδυτών – Πού εντοπίζονται ευκαιρίες στις αγορές

admin

ΗΠΑ: Στις 20 Μαΐου 2024 ορίστηκε η δίκη Τραμπ για την υπόθεση χειρισμού διαβαθμισμένων εγγράφων

admin

Ισπανία: 1.000% αύξηση στις αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά τον Ιανουάριο

admin

Το ΔΝΤ βλέπει “θύλακες ανθεκτικότητας” και επιβράδυνση δυναμικής στην παγκόσμια οικονομία

admin