Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΙΒΜ: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα γ’ τριμήνου με αύξηση 5%

Ελαφρώς υψηλότερα έσοδα από τις προσδοκίες της Wall ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η IBM, χάρη στη σταθερή ζήτηση για τις λύσεις λογισμικού της και στις καλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις mainframe.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής αυξήθηκαν στο γ’ τρίμηνο κατά περίπου 5% στα 14,8 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης 14,73 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η μετοχή της εταιρείας πρόσθεσε 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αν και η IBM είδε επιβράδυνση στην ανάπτυξη της συνολικής δραστηριότητάς της σε σύγκριση με πέρυσι, επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για αύξηση των εσόδων.

Το χαρτοφυλάκιο της IBM για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη κινήθηκε σε “χαμηλά επιπεδα κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων” στο γ’ τρίμηνο με πελάτες όπως η λογιστική εταιρεία Ernst & Young, όπως δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της IBM Τζέιμς Κάβανο.

Η Big Blue, η οποία άρχισε να παρέχει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις, δήλωσε ότι βλέπει μεγάλο ενδιαφέρον για το λογισμικό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της από πελάτες που θέλουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στις δραστηριότητές τους.

Τα έσοδα στον τομέα λογισμικού, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον τη νεοαποκτηθείσα εταιρεία Apptio, αυξήθηκαν κατά 8%.

Στον τομέα των υποδομών, που στεγάζει τους mainframe υπολογιστές της, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3,2% στα 3,3 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Visible Alpha.

Η 111 ετών εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί περισσότερα από τα μισά έσοδά της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι το ισχυρό δολάριο κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου επηρέασε αρνητικά τα έσοδά της στο τρίμηνο κατά περίπου 250 εκατ. δολάρια περισσότερα από ό,τι αναμενόταν. Τώρα αναμένει μείωση στα 550 και 600 εκατ. δολαρίων στα συνολικά έσοδα του οικονομικού έτους 2023.

Related posts

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα συνοδεύσει στην Αρμενία τις οικογένειες που έμειναν άστεγες και θέλουν να φύγουν από τον θύλακα

admin

Σαουδάραβας πρίγκιπας, πρώην αρχικατάσκοπος, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά Χαμάς και Ισραήλ

admin

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ σεΐχης Σάουαφ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ

admin

Σουηδία: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τις εκρήξεις στους Nord Stream

admin

Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία εκτόξευσε όχημα διαστημικής παρατήρησης για τη μελέτη του ήλιου

admin

Μπλίνκεν: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει

admin

Μπ. Νετανιάχου: Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς – Γκαντζ: Είναι η ώρα του πολέμου

admin

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν “δέχθηκε με χαρά” την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού χονδρικής τον Απρίλιο

admin