Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Intel έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει την TSMC με ώθηση από τη Microsoft

Ο κολοσσός των ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Microsoft σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις “υπηρεσίες” της προκειμένου να αναπτύξει έναν κατά παραγγελία ημιαγωγό, προσθέτοντας παράλληλα ότι αναμένεται να υποσκελίσει τον μεγαλύτερο αντίπαλό της, την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, στην κατασκευή προηγμένων ημιαγωγών νωρίτερα από το 2025, που είχε θέσει ως στόχο.

Η εταιρεία έδωσε μάλιστα και πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σχεδιάζει να διατηρήσει το προβάδισμά της έναντι της TSMC από το 2026 και μετά.

Η Intel προέβη στις εν λόγω αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τεχνολογικού συνεδρίου που διοργάνωσε η Intel Foundry, η εταιρεία συμβάσεων παραγωγής που δημιούργησε για να ανταγωνιστεί την TSMC, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Ο κολοσσός των ημιαγωγών επεσήμανε ότι σκοπεύει να ανακτήσει τον τίτλο του παραγωγού των ταχύτερων τσιπ στον κόσμο από την TSMC αργότερα το τρέχον έτος, χάρη στην τεχνολογία Intel 18A και να διευρύνει το προβάδισμά της στην παραγωγή προηγμένων ημιαγωγών μέχρι το 2026 με τη νέα τεχνολογία Intel 14A.

Αναφερόμενη στη σύμπραξη με τη Microsoft, η Intel αποκάλυψε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της 18Α για την ανάπτυξη ενός ημιαγωγού κατά παραγγελία, ενώ ανέβασε και τον πήχη για τις παραγγελίες της Intel Foundry στα 15 δισ. δολάρια, από 10 δισ. δολάρια που ανέμενε προηγουμένως.

Η Intel πρόσθεσε ότι έχει κλείσει τέσσερις “μεγάλους” πελάτες για την τεχνολογία 18Α, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Η Intel έχει αναπτύξει επίσης μια ειδική τεχνολογία που σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι χρήσιμη για την ενίσχυση του τομέα των ενεργοβόρων ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης. Η Nvidia, ηγέτης στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, έχει κάνει γνωστό ότι αξιολογεί την τεχνολογία της Intel, αλλά οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει κάποια συμφωνία.

Related posts

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν υποδέχεται τον ομόλογό του της Κίνας στα τέλη της εβδομάδας

admin

ΔΟΑΕ: Ενέκρινε το σχέδιο της Ιαπωνίας για απόρριψη στον ωκεανό επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων

admin

Ελβετία: Τρεις νεκροί από τη συντριβή τουριστικού αεροσκάφους στο Νεσατέλ

admin

Βιετνάμ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Βο Βαν Θουόνγκ

admin

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δύο ναύτες ως ύποπτοι κατασκοπείας υπέρ της Κίνας

admin

ΗΠΑ: Εταιρείες χημικών θα καταβάλλουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να κλείσουν υποθέσεις μόλυνσης πόσιμου νερού

admin

Ο επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ θα επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη και τα μέλη της ASEAN τον Ιούλιο

admin

Το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι μέσα από τη φυλακή

admin

Στην Κίνα η Τζάνετ Γέλεν για συνομιλίες εν μέσω εντάσεων στις σινοαμερικανικές σχέσεις

admin