Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hellas Can κατέβασε ρολά στο εργοστάσιο της Πάτρας

Ένα ακόμη εργοστάσιο, αυτή τη φορά στην Πάτρα, κατέβασε ρολά. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Hellas Can που είχε δύο γραμμές παραγωγής μεταλλικών δοχείων, με δυνατότητα παραγωγής μόνο καθιερωμένων μεταλλικών δοχείων «standard» χωρητικότητας 33cl, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής περίπου 900 εκατ. δοχεία.

Οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία, για το κλείσιμο του εργοστασίου ήταν η χαμηλή αξιοποίηση της παραγωγής, τα υψηλά πάγια έξοδα, το υψηλό κόστος αγοράς μετάλλου και το υψηλό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η χαμηλή εγχώρια ζήτηση για το μοναδικό μέγεθος δοχείων που μπορούσε να παραχθεί. Σύμφωνα με την εταιρεία τα δοχεία που παρασκευάζονταν από το εργοστάσιο της Πάτρας είχαν υψηλό και μη ανταγωνιστικό κόστος.

Σχετική απόφαση για τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Πάτρας, -ορόσημο ήταν η 30η Σεπτεμβρίου-, και τη συνακόλουθη οριστική διακοπή λειτουργίας του έλαβε τον περασμένο Μάιο η γενική συνέλευση των μετόχων της. Η απόφαση αυτή επηρέασε τους 121 εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτό. Σύμφωνα με την εταιρεία μετά από διαβουλεύσεις και με το Επιχειρησιακό Σωματείο, εκπόνησε «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου» το οποίο έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των εργαζομένων, αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις.

Του λουκέτου στο εργοστάσιο της Πάτρας είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η διακοπή της λειτουργίας της γραμμής παραγωγής «Τμήματος Άκρων» της μονάδας της στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα να χαθούν 39 θέσεις εργασίας.

Το κόστος αναδιοργάνωσης που θα προκύψει από αυτές τις ενέργειες και δη από τη διακοπή λειτουργία της μονάδας στην Πάτρα θα έχει σημαντική επίπτωση στα κέρδη της εταιρείας αλλά το κριτήριο είναι η διατήρηση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας και η ισχυροποίησή της για το μέλλον, σημειώνει η διοίκησή της στις οικονομικές καταστάσεις του 2022. Τα κονδύλια του Ισολογισμού της 31/12/2022 περιλαμβάνουν πάγια και αποθέματα που σχετίζονται με τις ενέργειες αυτές συνολικού ποσού 5,33 εκατ. για τα οποία η διοίκηση της εταιρείας αξιολογεί εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε 4,8% στα 185,27 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης των πωλήσεων δοχείων μπύρας και αναψυκτικών κατά 29,9 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπήρχαν πωλήσεις δοχείων τροφίμων που το 2021 ήταν 21,47 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA μειώθηκαν κατά 70,9% στα 2,15 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν πτώση 97,7% στα 0,08 εκατ. ευρώ.

Related posts

Intrakat: Δυο νέες συμβάσεις 25 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική

admin

Jumbo: Πτώση 11% στον τζίρο το α’ τρίμηνο

admin

Στην κοινοπραξία Thema η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

admin

Χρηματοδότηση 125 εκατ. δολάρια από το Αμερικανικό Κογκρέσο στην ΟΝΕΧ

admin

Eurobank: Δυο αγωγές σε Ν. Παπαθανάση για μεταβίβαση περιουσίας

admin

ΟΛΘ: Εντός καλοκαιριού ο νέος τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια

admin

Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος για το data center της Microsoft

admin

ΕΒΕΑ: Πρόσκληση για ενίσχυση γυναικείων startups

admin

Gold Award για την Info Quest Technologies από την EcoVadis

admin