Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία σχεδιάζει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 26% το 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:44

Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 25,8% σε 36,6 τρισ. ρούβλια (383 δισ. δολάρια) το 2024, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Η Μόσχα ξοδεύει μεγάλα ποσά για τις ένοπλες δυνάμεις της καθώς διεξάγει αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες αναμένεται επίσης να αυξηθούν καθώς η Ρωσία διεξάγει προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο.

Οι προγραμματισμένες δαπάνες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους ισοδυναμούν με περίπου 20,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Τα σχέδια για το επόμενο έτος προβλέπουν μικρό δημοσιονομικό έλλειμμα, με τα έσοδα να αναμένονται στα 35 τρισ. ρούβλια, δήλωσε ο Μισούστιν.

Η κυβέρνηση συζητούσε τα σχέδια του προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια. Το Bloomberg News μετέδωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίσης μια τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών το επόμενο έτος, διογκούμενη στο 6% του ΑΕΠ από 3,9% το 2023 και 2,7% το 2021.

Οι αυξανόμενες αμυντικές δαπάνες στηρίζουν τη μέτρια οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας φέτος με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά έχουν ήδη ωθήσει τα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού σε έλλειμμα περίπου 24 δισ. δολαρίων, ένα ποσό που επιδεινώνεται από την πτώση των εσόδων από τις εξαγωγές.

Η Μόσχα διπλασίασε τον στόχο της για τις αμυντικές δαπάνες το 2023 σε περισσότερα από 100 δισ.δολάρια, ανέφερε αποκλειστικά το Reuters τον Αύγουστο, καθώς το κόστος της σύγκρουσης στην Ουκρανία αυξάνεται και ασκεί αυξανόμενη πίεση στα οικονομικά της κυβέρνησης.

Related posts

Μεσανατολικό: Εκκληση για διαρκή κατάπαυση του πυρός από τον Ζ.Μπορέλ

admin

Σούνακ σε Νετανιάχου για Γάζα: “Ανοίξτε τη μεθοριακή διάβαση Κερέμ Σαλόμ”

admin

Ικανοποίηση εκφράζει ο πρόεδρος Ζελένσκι για την μέχρι στιγμής πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης

admin

Ισραήλ στον ΟΗΕ: Η Χαμάς θα υποστεί τις συνέπειες

admin

Πέντε Αφγανές που απειλούνται από τους Ταλιμπάν απομακρύνθηκαν και αναμένονται σήμερα στη Γαλλία

admin

“Κατάπαυση του πυρός και διατήρηση από τη Ρωσία των προσαρτημένων εδαφών” προτείνει η Κίνα – Απορρίπτει την πρόταση η Ευρώπη

admin

Στο Κίεβο ο Μ. Σχοινάς για ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Ουκρανίας

admin

ΟΗΕ: Yπέρ του ελέγχου της Τεχνητής Νοημοσύνης και των κινδύνων της

admin

Έξι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά Παλαιστίνιου – Νεκρός ο δράστης

admin