Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Ο βομβαρδισμός της πόλης Ντόνετσκ από την Ουκρανία τη Δευτέρα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματούχος στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, ενώ οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πολλές ουκρανικές περιοχές σκότωσαν τουλάχιστον ένα άτομο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε “βαρείς βομβαρδισμούς” από τις ουκρανικές δυνάμεις στο κέντρο του Ντόνετσκ, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της περιοχής του Ντόνετσκ. 

Σε μια δήλωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ “τρομοκρατική ενέργεια” που είπε ότι στόχευε σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Ξεχωριστά, ένα άτομο σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στο Telegram.

Από την ουκρανική πλευρά, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο λιμάνι της Οδησσού, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Όλεχ Κίπερ.

Ο Κίπερ είπε ότι η πτώση συντριμμιών από drones που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν αρκετές πυρκαγιές σε κτίρια κατοικιών σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δημοσιεύτηκε από τον δήμαρχο της Οδησσού, Χενάντι Τρουχάνοφ, τον δείχνει να επιθεωρεί μια κατεστραμμένη πολυκατοικία με σπασμένα τζάμια. “Λένε ότι το πώς υποδέχεσαι το νέο έτος είναι το πώς θα ζήσεις τη χρονιά”, είπε ο Τρουχάνοφ σε ανάρτησή του. “Λοιπόν, φέτος η Ουκρανία θα σπάσει αυτόν τον κανόνα: θα επιμείνουμε και θα νικήσουμε”.

Αξιωματούχοι στη δυτική περιοχή Λβιβ της Ουκρανίας, που συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσαν ότι μια ρωσική αεροπορική επίθεση νωρίς την Πρωτοχρονιά προκάλεσε ζημιές σε ένα πανεπιστημιακό κτίριο στην πόλη του Δουβλανίου και κατέστρεψε ένα μνημείο σε έναν διοικητή της δεκαετίας του 1940 του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA) στο στα περίχωρα της πόλης Λβιβ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας είπε ότι η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στόχευσε επίσης τις περιοχές Μικολάιβ και Ντνίπρο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ρωσικές και ουκρανικές αναφορές. Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στόχευσαν αμάχους στον πόλεμο που ξεκίνησε με την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Related posts

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν για χτυπήματα με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ, Ασντόντ και Ασκελόν

admin

Κρεμλίνο: “Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για τη συμφωνία για τα σιτηρά”

admin

Γαλλία – τρομοκρατία: Έκλεισε, για λόγους ασφαλείας, το Μουσείο του Λούβρου

admin

Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ: Αναμένουμε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για τη συμφωνία ομήρων

admin

Ουκρανία: Μικρές προόδους ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός

admin

Μεσανατολικό: Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ

admin

Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από έκρηξη σωλήνα ύδρευσης σε εμπορικό κέντρο στην Μόσχα

admin

Amazon: Στο μικροσκόπιο της EE η εξαγορά της iRobot έναντι 1,7 δισ. δολαρίων

admin

ΗΠΑ: Η Κίνα ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο με ταχύτατο ρυθμό

admin