Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες για ανάμειξή της στις αναταραχές στο Νταγκεστάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:13

Υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Κίεβο δεν έχει καμία σχέση με τις ταραχές στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, απορρίπτοντας της κατηγορία της Ρωσίας και χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη.

“Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία μεγάλης κλίμακας έξαρση ξενοφοβικών αισθημάτων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, δήλωσε στο Reuters ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η έφοδος στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά την Κυριακή ήταν αποτέλεσμα μιας “προβοκάτσιας” που ενορχηστρώθηκε από το εξωτερικό της Ρωσίας, με την Ουκρανία να διαδραματίζει “άμεσο και βασικό ρόλο”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εξήντα πρόσωπα που βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλαν βίαια την Κυριακή σε αεροδρόμιο στην Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

“Πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν” και “εξήντα από αυτούς προσήχθησαν”, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως οι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, περιοχή με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό.

Πλήθος διαδηλωτών έκανε έφοδο στο αεροδρόμιο χθες αναζητώντας “Εβραίους” μετά την άφιξη πτήσης από το Τελ Αβίβ, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν δυνάμεις ασφαλείας να επέμβουν για να τους απομακρύνουν από την εγκατάσταση.

Related posts

Politico: Δεύτερος στην λίστα “Power 40 – The Class of 2023” ο γγ του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας

admin

Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads

admin

Ζελένσκι: Η Τουρκία θα συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία

admin

Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Χαν Γιούνις, αναφέρουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 26,6% κατέγραψαν οι εξερχόμενες μη οικονομικές άμεσες επενδύσεις στο α’ τετράμηνο του 2023

admin

FT: Η ΕΕ εξετάζει την παράταση του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό άνω των δύο ετών οι ανοιχτές θέσεις εργασίας

admin

Σερβία: Αντιδράσεις για την αθώωση των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σλάβκο Τσουρούβια

admin

Moderna: Προγραμματίζει επένδυση στη Σαγκάη

admin