Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα αντεπιτίθεται στην Ουκρανία μετά την επίθεση με drones και πυραύλους σε ρωσικούς τερματικούς σταθμούς πετρελαίου

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν πυρά για αντίποινα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε έναν ακόμη ρωσικό πετρελαϊκό τερματικό σταθμό, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Ντονέτσκ και σε εννέα ουκρανικές περιοχές.

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αγορά της πόλης Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή διέψευσαν ότι πραγματοποίησαν το χτύπημα, δηλώνοντας ότι “δεν διεξήγαγαν καμία πολεμική επιχείρηση με μέσα καταστροφής”.

Σε άλλο σημείο, πυρκαγιά ξέσπασε σε τερματικό σταθμό της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Novatek στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος την Κυριακή, εν μέσω αναφορών για εντοπισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή. Αρκετοί άλλοι ρωσικοί τερματικοί σταθμοί πετρελαίου έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, στις περιοχές Μπριάνσκ και Λένινγκραντ.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν εννέα περιοχές της χώρας την Κυριακή.

Related posts

Νέα Ζηλανδία: Έρευνα για το “τεχνικό συμβάν” που σημειώθηκε χθες σε Boeing και τραυματίστηκαν επιβάτες

admin

Ιταλία: Είκοσι νεκροί από πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα έξω από την Βενετία

admin

Τζον Κέρι: “Τελευταία ευκαιρία” να περιορίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη

admin

Ο Ο ΟΠΕΚ+ παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο

admin

Σ. Λαβρόφ για F-16: Οι δυτικοί “παίζουν με τη φωτιά” στην Ουκρανία

admin

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 100 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά

admin

Λέιν: Το μοντέλο AI της ΕΚΤ δείχνει ταχύτερη υποχώρηση του πληθωρισμού

admin

Ευρώπη: Πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά σε 17 μήνες τον Δεκέμβριο – Μειωμένος ενθουσιασμός για ηλεκτρικά οχήματα

admin

Νορβηγία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εθνικοποίηση αγωγών αερίου μετά τη λήξη των συμβάσεων παραχώρησης

admin