Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η κοινοβουλευτική έρευνα για την Credit Suisse υποβάλλει ποινική δίωξη για τις διαρροές

Η κοινοβουλευτική έρευνα της Ελβετίας για την κατάρρευση της Credit Suisse και την εξαγορά της από την UBS δήλωσε την Παρασκευή ότι κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα σε μια προσπάθεια να πατάξει τις διαρροές σχετικά με τις εργασίες της.

Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον ενός αγνώστου προσώπου, ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, και έρχεται λίγο καιρό μετά την αναφορά της ελβετικής εφημερίδας SonntagsZeitung ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής.

Η μυστικοπαθής επιτροπή, η οποία δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των ατόμων που προσκαλούνται στις ακροάσεις της, δήλωσε ότι “καταδικάζει κάθε παραβίαση του απορρήτου, η οποία ισχύει όχι μόνο για τα ίδια τα μέλη της επιτροπής, αλλά και για όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις συνεντεύξεις”.

Η δήλωση δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο άρθρο, αλλά σημειώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το υποτιθέμενο περιεχόμενο των ακροάσεων και μια απόφαση της επιτροπής.

Η έρευνα εξετάζει τη διαχείριση από τις αρχές της “νομιμότητας, της καταλληλότητας και της αποτελεσματικότητας” της συγχώνευσης της Credit Suisse. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, έχει συνεδριάσει 15 φορές και σχεδιάζει να υποβάλει τελική έκθεση έως το τέλος του 2024.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι έχει μοιράσει πέντε εξωτερικές εντολές και καθόρισε δύο ακόμη εντολές που θα αναθέσει σε εξωτερικούς φορείς.

Related posts

Οργή Ισραήλ για αξιωματούχο του ΟΗΕ που δήλωσε ότι η Χαμάς “δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα”

admin

Η Ρωσία προωθεί την επιρροή της στην Αφρική μέσω του Νίγηρα

admin

Ο ΟΗΕ ζητεί από το Ισραήλ να ανακαλέσει την απαγόρευση που επέβαλε στη διανομή επισιτιστικής βοήθειας από την UNRWA στο βόρειο τμήμα της Γάζας

admin

Συστάσεις της Κομισιόν στις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες ενόψει ευρωεκλογών

admin

Αφγανιστάν: Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν από την έκρηξη νάρκης

admin

Ρώμη: Έδρα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γίνεται η πρώην κατοικία του Μπερλουσκόνι

admin

Γαλλία για θάνατο Πριγκόζιν: “Εύλογες αμφιβολίες” αναφορικά με “τις συνθήκες” της αεροπορικής συντριβής

admin

Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ

admin

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό της ροής ιρανικών κεφαλαίων προς τους Χούθι της Υεμένης

admin