Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αίγυπτος πιέζει να επιταχυνθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιταχύνει την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος, αφού η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα μετά το τέλος της εκεχειρίας, την 1η Δεκεμβρίου, έχει μειωθεί δραστικά.

Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας Πληροφοριών, τόνισε εξάλλου ότι η Αίγυπτος δεν θα δεχθεί ποτέ την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που, λόγω των επιχειρήσεων του Ισραήλ, οι κάτοικοι του θύλακα ωθούνται νότια προς τα σύνορα με την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

Ο Ρασουάν πρόσθεσε ότι το Κάιρο εκτιμά πως οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν στόχο να ωθήσουν τους Παλαιστίνιους προς την Ιορδανία.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, το πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορούν να εισέρχονται στον θύλακα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.

Ο αριθμός των φορτηγών που περνούν καθημερινά από τη Ράφα έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες και πλέον λιγότερα από 100 εισέρχονται στη Γάζα, έναντι σχεδόν 200 ημερησίως που έφταναν στον παλαιστινιακό θύλακα τις επτά ημέρες που διήρκεσε η εκεχειρία.

Χθες Τετάρτη 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και 69.000 λίτρα καυσίμων εισήλθαν στη Γάζα μέσω της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Αίγυπτος, όπως και ο ΟΗΕ, πιέζουν το Ισραήλ να επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου των φορτηγών που μεταφέρουν βοήθεια, στο πλαίσιο της οποίας τα οχήματα πηγαίνουν στα σύνορα Αιγύπτου- Ισραήλ για να υποβληθούν σε ελέγχους προτού επιστρέψουν πίσω στη Ράφα.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Βρετανία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας

admin

Γερμανία: “Ανεπαρκής” η κυβερνητική πολιτική για το κλίμα, εκτιμούν πολίτες και ειδικοί

admin

Η Alaska Air θα εξαγοράσει τη Hawaiian Airlines έναντι 1,9 δισ. δολαρίων

admin

Η Ουκρανία λέει ότι συμφώνησε σε μέτρα με την Πολωνία για να διευκολυνθεί η κατάσταση στα σύνορα

admin

Η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ για “επιδοτήσεις που εισάγουν διακρίσεις” στα ηλεκτρικά οχήματα

admin

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι εξάλειψε “τρομοκρατικό πυρήνα” στη Δυτική Όχθη και τον επικεφαλής του

admin

Νιγηρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από drone του στρατού

admin

Νορβηγία: Πρώην διοικητής της Βάγκνερ που ζήτησε άσυλο στη Νορβηγία συνελήφθη όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα για να επιστρέψει στη Ρωσία

admin

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι

admin