Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς στο εξωτερικό να είναι σε επιφυλακή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί “σε όλον τον κόσμο”, λόγω των εντάσεων και των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα.

“Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων, των διαδηλώσεων ή των βίαιων ενεργειών εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί” ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να είναι σε εγρήγορση κυρίως σε τουριστικές περιοχές και να βρίσκονται σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές. Στη ταξιδιωτική οδηγία δεν προσδιορίζεται κάποια συγκεκριμένη χώρα ή τοποθεσία.

Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη, το Ιράν, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τυνησία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στη Βηρυτό, η αστυνομία απώθησε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση τους διαδηλωτές που εκτόξευσαν αντικείμενα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ θα δανειστεί $1,007 τρισ. το γ’ τρίμηνο

admin

Νέα νυχτερινή επίθεση Ρωσίας κατά Ουκρανίας με πυραύλους και drones – Αντικρουόμενες αναφορές για το μέτωπο της Ζαπορίζια

admin

ΗΠΑ: Απειλή καθαίρεσης και κίνδυνος shutdown – Χάος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό

admin

Ζοζέπ Μπορέλ: Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων

admin

Κόμβος κοκαΐνης ο Ισημερινός: Πόλεμος συμμοριών με θύματα τουρίστες και στρατιώτες

admin

Ουγκάντα: Μαχητές που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 25 ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο

admin

Γερμανία: Ανεστάλη η συμφωνία για την εθελοντική υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία

admin

Η BoE θα μελετήσει πιο προσεκτικά την αυξανόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

admin

Ισπανία: Προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 23 Ιουλίου ο Σάντσεθ μετά τη συντριβή στις δημοτικές

admin