Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: “Αντάρτικο” στους Ρεπουμπλικάνους κατά του Μακάρθι μετά τη συμφωνία για να μην κλείσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Την αντίδραση ορισμένων εκ των πιο σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικάνων προκάλεσε η διακομματική συμφωνία που απέτρεψε το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικάνος Ματ Γκέιτζ από τη Φλόριντα δήλωσε σήμερα ότι θα καταθέσει πρόταση για την απομάκρυνση του Μακάρθι από την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων αυτήν την εβδομάδα, εκμεταλλευόμενος μια κοινοβουλευτική διαδικασία που δεν έχει καταλήξει σε ψηφοφορία απομάκρυνσης του προέδρου από το 1910, όπως σημειώνει το Bloomberg.

“Σκοπεύω να καταθέσω πρόταση για την απομάκρυνση του προέδρου Μακάρθι αυτήν την εβδομάδα”, δήλωσε ο Γκέιτζ στην εκπομπή “State of Union” του CNN. “Πρέπει να προχωρήσουμε με νέα ηγεσία που μπορεί να είναι αξιόπιστη”.

Η ανακοίνωση του Gaetz ήρθε λίγες ώρες αφότου η Βουλή και η Γερουσία ενέκριναν ένα προσωρινό νομοσχέδιο για τις δαπάνες που βρήκε την υποστήριξη και των δύο πλευρών. 

Ο Gaetz δήλωσε ότι η κίνησή του προήλθε λόγω της συμφωνίας την οποία αποδέχθηκε ο Μακάρθι και η οποία δεν θέσπισε τις απότομες περικοπές δαπανών που απαιτούσαν οι υπερσυντηρητικοί. Αυτό, είπε, είναι το τελευταίο σε μια σειρά υποσχέσεων που έδωσε ο Μακάρθι για να εκλεγεί πρόεδρος και έκτοτε έχει αθετήσει.

“Δεν είναι προσωπικό. Αφορά τις δαπάνες”, δήλωσε ο Gaetz. “Πρόκειται για τη συμφωνία που έκανε ο Κέβιν Μακάρθι”.

Ο  Byron Donalds, ένας Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα, ο οποίος αντιτάχθηκε στο μέτρο των προσωρινών δαπανών, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο McCarthy βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

“Θα είμαι εντελώς ωμός. Υπάρχουν πολλά προβλήματα εμπιστοσύνης αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Ντόναλντς στην εκπομπή “Fox News Sunday”.

Ακόμη και αν ο Μακάρθι προσπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο από, οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούντες θα μπορούσαν να ζητήσουν νέα ψηφοφορία ανά πάσα στιγμή ή να επιβάλουν διαδικαστικά εμπόδια στο μέλλον.

Αυτό ουσιαστικά τον υποχρεώνει είτε να διατηρήσει τη συμμαχία με τους Δημοκρατικούς, είτε να επιλύσει τις διαφορές του με τους σκληροπυρηνικούς, οι οποίοι έχουν τώρα έναν ακόμη λόγο να δυσανασχετούν με την ηγεσία του.

Related posts

Ιταλία: Ο πρώην αρχηγός της μαφίας, Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο, είναι σε κωματώδη, μη αναστρέψιμη κατάσταση

admin

Ισραήλ: Ρεκόρ εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού ύψους 12,5 δισ. δολαρίων

admin

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

admin

Ταϊβάν: Κρίσιμες εκλογές υπό το αυστηρό βλέμμα του Πεκίνου

admin

ΗΠΑ: Παρέμεινε σε τροχιά επέκτασης ο κλάδος των υπηρεσιών και τον Απρίλιο

admin

Ελεύθερη η είσοδος στο Κόσοβο για τα οχήματα με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να πείσει τους νέους

admin

Στο Κάιρο ο Μπλίνκεν – Νέα επίσκεψη στο Ισραήλ αύριο

admin

Βουλγαρία: Στο 10,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση

admin