Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία της ADP για τις θέσεις εργασίας

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών σε άλλο ένα σημάδι ότι τα αυξημένα επιτόκια της Federal Reserve έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και την απασχόληση. 

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 103.000 τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξε η έκθεση της ADP για την απασχόληση σε εθνικό επίπεδο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 130,000 θέσεις.

Παράλληλα τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα στις 106.000 θέσεις, αντί για 113.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης τους τελευταίους μήνες μετά το ράλι των επιτοκίων της Federal Reserve για να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια της κατά συνολικά 525 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο του 2022 για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, με τους αναλυτές να εκτιμούν πάντως ότι ο κύκλος νομισματικής σύσφιξης έχει πλέον κλείσει και η Fed θα περάσει απο το επόμενο έτος σε μειώσεις των επιτοκίων της. 

Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν αρχίσει πάντως να αφήνουν το αποτύπωμα τους στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν σε χαμηλό άνω των 2,5 ετών, στις 8,733 εκατ. τον Οκτώβριο. 

Την Παρασκευή, στο μεταξύ, θα ανακοινωθούν τα κυβερνητικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης το Νοέμβριο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στο Reuters, τα στοιχεία που θα ανακοινώσει το υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ θα δείξουν ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 153.000 καθώς περίπου 33,000 μέλη της ένωσης των εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες επέστρεψαν στις εργασίες τους μετά το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Συνολικά, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία να δείξουν αύξηση 180.000 θέσεων μετά από αύξηση 150.000 τον προηγούμενο μήνα. 

Related posts

Λαγκάρντ: Η Ε.Ε. πρέπει να είναι ισχυρή ενόψει μιας πιθανής επιστροφής του Τραμπ

admin

Τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα

admin

Καναδάς: Aναστέλλει τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ

admin

Ελληνοτουρκικά: Τα διλήμματα του Ερντογάν

admin

Κρεμλίνο: Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ουκρανία δεν πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας

admin

Στόλτενμπεργκ: Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ θα συζητηθεί μια πολυετής οικονομική δέσμευση για τη διατήρηση υποστήριξης του Κιέβου

admin

Η Ιορδανία ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με το Ισραήλ

admin

Ιταλία: “Τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω γρίπης και κορονοϊού”, λένε οι Ιταλοί γιατροί

admin

Η Κούβα νομιμοποιεί, διακριτικά, την ευθανασία

admin