Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: “Σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης” της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν “σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης” της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, με τον Ουκρανό πρόεδρο να καλεί παράλληλα τη Δύση να αναλάβει περαιτέρω δράση ώστε να κλείσουν τα όποια κενά επιτρέπουν στη Ρωσία να παρακάμπτει τις σε βάρος της κυρώσεις.

Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι δεν παρείχε στοιχεία σχετικά με τον ισχυρισμό του για την εικόνα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, και δη στοιχεία που να αντικρούουν τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ότι η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού έχει ενταθεί.

“Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι, προσθέτοντας: “Αλλά για την 100% αποτελεσματικότητα των κυρώσεων, πρέπει επίσης να κλείσουν 100% τα κενά στις κυρώσεις”.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου αμυντικού εξοπλισμού Rostec, πάντως ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα ότι η παραγωγή πολλών βασικών στοιχείων εξοπλισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε σχόλια που εμφανίστηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Τσεμέζοφ δήλωσε ότι η παραγωγή φορητών όπλων και πυρομαχικών πυροβολικού αυξήθηκε κατά 50 φορές, η παραγωγή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων κατά πεντέμισι φορές, ενώ η παραγωγή αρμάτων επταπλασιάστηκε.

Related posts

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην ανθρωπιστική βοήθεια που μπαίνει στη Γάζα

admin

Ολοκληρώθηκε το Πολεμικό Συμβούλιο – Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ισραήλ θα απαντήσει χωρίς να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο,

admin

Washington Post: Η CIA είχε ενημερωθεί για το ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης των αγωγών Nord Stream

admin

Ο Λαβρόφ συζήτησε την κρίση στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία με τον Κινέζο ομόλογό του – θα επισκεφθεί μεθαύριο τη Βόρεια Κορέα

admin

Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί ότι τα υψηλά επιτόκια ίσως διαρκέσουν περισσότερο

admin

Γαλλία: Περισσότεροι από 76.000 φυλακισμένοι, αριθμός-ρεκόρ

admin

ΗΠΑ: Απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου βοήθειας στη Γάζα

admin

Τζο Μπάιντεν: Σκοπεύει να δει σήμερα τον κυβερνήτη της Φλόριντας – Εκπρόσωπος του Ρον ΝτεΣάντις αρνείται πως προγραμματίζεται συνάντηση

admin

Ο Τραμπ καταγγέλλει ως “στημένη” την νέα του δίωξη στην Τζόρτζια

admin