Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις του σε αμάχους στη Γάζα “που ισοδυναμούν με γενοκτονία”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Παρασκευή το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, οι οποίες, όπως είπε, ισοδυναμούν με γενοκτονία, ενώ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής ανταλλαγής μηνυμάτων X, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το Ισραήλ προσκαλεί στην περιοχή μη περιφερειακούς παράγοντες αντί να αναλογιστεί τα λάθη του γύρω από τη Γάζα, προσθέτοντας ότι η περιοχή χρειάζεται να σωθεί από τη “φρενίτιδα της τρέλας” που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και μέσα ενημέρωσης.

“Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς την ισραηλινή ηγεσία να μην επεκτείνει το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις της, που ισοδυναμούν με γενοκτονία”, είπε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε τέλος ότι η Άγκυρα εργάζεται για να τερματίσει τις μάχες μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων προτού φτάσουν σε “ένα σημείο χωρίς επιστροφή”.

Related posts

Ο Μπάιντεν καλεί το Κογκρέσο να “δράσει χωρίς άλλη καθυστέρηση” μετά τους “μαζικούς βομβαρδισμούς” στην Ουκρανία

admin

Κίνα: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τον τυφώνα Σάολα που έπληξε την κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, την πόλη Σεντζέν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο

admin

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε “πυραύλους κρουζ” προς την Κίτρινη Θάλασσα

admin

Ο επικεφαλής της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει “σφαγές” για να καλύψει τις “αποτυχίες” του

admin

Μ. Βέμπερ: Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις

admin

Ιταλία: Τα κρούσματα κορονοϊού διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες

admin

Χιλιάδες διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ

admin

Apple: Ο Τιμ Κουκ έλαβε 41 εκατ. δολάρια από τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών από το 2021

admin

Ρωσία-Κίνα ενισχύουν την στρατιωτική τους συνεργασία, λέει ο Πούτιν

admin