Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Επεσαν τα έσοδα από τόκους, έπεσαν και τα κέρδη της Wells Fargo

Υποχώρησαν τα κέρδη της Wells Fargο, καθώς κέρδισε λιγότερα από τις πληρωμές τόκων των πελατών της το πρώτο τρίμηνο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,62 δισ. δολάρια ή 1,20 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Εναν χρόνο πριν ήταν 4,99 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της Wells Fargo – η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει από δάνεια και πληρώνει για καταθέσεις – μειώθηκαν κατά 8% σε 12,23 δισ. δολάρια.

Οι μεταβαλλόμενες προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα οδηγήσει τα μελλοντικά κέρδη των τραπεζών. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, οδηγώντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές να αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα κέρδη των τραπεζών, καθώς εισπράττουν περισσότερα χρήματα από τις πληρωμές τόκων.

Αλλά οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν επίσης αυξήσει τα κόστη για τις τράπεζες, ωθώντας τες να πληρώνουν περισσότερα για να κρατήσουν τις καταθέσεις των πελατών που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις για τα χρήματά τους. Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα μπορούσε επίσης να συμπιέσει τη ζήτηση των δανειοληπτών και να μειώσει την οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών στη Wall Street.

Η Wells Fargo δήλωσε τον Ιανουάριο ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 7% έως 9% φέτος.

Η Wells Fargo λειτουργεί υπό ένα ανώτατο όριο ενεργητικού ύψους 1,95 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που την εμποδίζει να αναπτυχθεί μέχρι οι ρυθμιστικές αρχές να κρίνουν ότι η τράπεζα έχει διορθώσει τα προβλήματα από ένα σκάνδαλο με fake λογαριασμούς.

Related posts

Πονοκέφαλος για τις τράπεζες ένα εκατομμύριο επαγγελματίες

admin

Σταθερή στην πολιτική της η Τράπεζα της Ιαπωνίας

admin

Συμφωνία Πειραιώς με το σύλλογο εργαζομένων για όσους μεταφέρονται στη νέα θυγατρική

admin

Νέα εφαρμογή mobile banking για εταιρίες από την Εθνική

admin

Χτύπημα 1 δισ. στην HSBC από την πώληση της μονάδας στην Αργεντινή

admin

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

admin

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Πειραιώς

admin

Πληρωμές μέσω iPhone και Apple Watch με τις κάρτες Eurobank

admin

Επαναγορά μετοχών 1 δισ. από την Standard Chartered

admin