Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην πώληση του υπόλοιπου 25% της Anemos

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην πώληση του υπόλοιπου 25% της Anemos

Την πώληση του υπολοίπου 25% -που κατείχε μέχρι πρότινος η Ελλάκτωρ- της Anemos προς τη Motor Oil ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ. Το συνολικό τίμημα του deal ανέρχεται στα 123,059 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά το απόσπασμα της ανακοίνωσης της Ελλάκτωρ σχετικά με την έγκριση της πώλησης:

Θέμα 4ο : Έγκριση της πώλησης μετοχών της ANEMOS RES AE, κυριότητος της Εταιρείας, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, ενέκρινε, κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας την πώληση μετοχών της ANEMOS RES AE, κυριότητος της Εταιρείας, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., σύμφωνα με την Προσφορά και τους βασικούς όρους της συμφωνίας εξαγοράς μετοχών, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο, να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια τυχόν απαιτηθεί για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της υπό κρίση συναλλαγής, χωρίς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν τροποποιήσεων επί των συμβατικών κειμένων που πρόκειται να συναφθούν.

Ειδικότερα:

Την 14.12.2023 η εταιρεία MORE υπέβαλε δεσμευτική προσφορά (η «Προσφορά»), για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην ΑΝΕΜΟΣ ΡΕΣ Α.Ε. («ΑΝΕΜΟΣ»). Ειδικότερα το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του ότι:

Α) Η εταιρεία MORE, ήδη μέτοχος της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. με ποσοστό 75%, προτίθεται να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών κυριότητος της εταιρίας στην ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε., ήτοι εκατόν είκοσι τρία εκατομμύρια πενήντα εννέα χιλιάδες διακόσιες πενήντα ονομαστικές μετοχές (123.059.250) (οι «Μεταβιβαζόμενες Μετοχές»), έναντι συνολικού τιμήματος εκατόν είκοσι τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (123.520.000), σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται στην Προσφορά της.

Β) Για την ανωτέρω συναλλαγή ζητήθηκε από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία «PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε.», να γνωμοδοτήσει ως προς το δίκαιο και εύλογο του τιμήματος της συναλλαγής από οικονομικής άποψης και ότι

Γ) Η MORE, αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία της με την επωνυμία “MOTOR OIL A.Ε.”, εταιρείας που κατέχει ποσοστό 29,87% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης (α) της παραγράφου 2 του άρθρου 99 του Ν. 4548/2018.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

#Ελλάκτωρ #Motor_Oil #MORE #ΑΝΕΜΟΣ_RES

Related posts

Fourlis: Η Έλενα Παππά αναλαμβάνει Investor Relations& Corporate Affairs Director

admin

Mytilineos: Στα 46 ευρώ η μέση τιμή-στόχος των αναλυτών

admin

ΔΑΑ: Ολοκληρώθηκε η περίοδος σταθεροποίησης για τη μετοχή

admin

Καρέλιας: Εγκρίθηκε στη ΓΣ διανομή μερίσματος €11,21 ανά μετοχή

admin

Τράπεζες: Υψηλότερες τιμές- στόχους δίνει η Deutsche Bank

admin

Διελκυστίνδα μεταξύ profit taking και επενδυτικής βαθμίδας στο Χ.Α.

admin

Ελ. Βενιζέλος: Στα €8,2 η τιμή διάθεσης-Η κατανομή των μετοχών

admin

Δείτε ποιοι απαρτίζουν το νέο ΔΣ της Euroxx

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Placement για το 4,83% σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές

admin