Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκστρατεία πειθούς στην Πειραιώς

Να «αποδραματοποιείται» όλο και περισσότερο ο δημόσιος διάλογος σχετικά με όσα (δεν) φέρνει ο νόμος για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις υιοθεσίες καθώς και να εκτονωθεί το συντομότερο το εσωκομματικό μέτωπο θέλει το Μαξίμου. Μετά τις διευκρινίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στοχευμένα πρόταξε τα δικαιώματα των παιδιών και σε πολιτικό επίπεδο άφησε στην άκρη την αυστηρή κομματική πειθαρχία με ένα… μαλακό μήνυμα περί μεγαλύτερης δέσμευσης για τους υπουργούς (που, κατά πληροφορίες, αφορά και τους υφυπουργούς), εκκινεί συντεταγμένη πλην κάτω από τα ραντάρ εκστρατεία… πειθούς υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών.

Και αυτό ταυτόχρονα με τη δημόσια επεξήγηση των ρυθμίσεων προς την κοινωνία. Ηδη οργανώθηκε διήμερο (την ερχόμενη Δευτέρα – Τρίτη) «ραντεβού» ενημέρωσης των βουλευτών στη γαλάζια έδρα της Πειραιώς, όπου οι βουλευτές κλήθηκαν με mail από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη. Την ενημέρωση ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, παρουσία των αντιπροέδρων της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και της γραμματέως της παράταξης Μαρίας Συρεγγέλα.

Στο πρώτο… γκρουπ μάλιστα αναμένονται πέντε υφυπουργοί με διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, κάτι που αποτυπώνει το συνολικό κλίμα μετά τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη: ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος «μετακινείται» στην υπερψήφιση, ο Σταύρος Κελέτσης σταθμίζει εκ νέου τα δεδομένα, οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Μαρία Κεφάλα δεν έχουν βγει από τη ζώνη των ενστάσεων για την τεκνοθεσία. Εξάλλου τη δοκιμασία που επιφυλάσσει το εν λόγω νομοσχέδιο στη γαλάζια ομάδα πιστοποιεί το γεγονός ότι βουλευτές ιδίως της περιφέρειας εξακολουθούν να μη δείχνουν διάθεση μετατόπισης (Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Καραγκούνης, Αννα Καραμανλή κ.ά.).

Δύο νέες κυρίαρχες τάσεις

Οι αντιδράσεις των βουλευτών πιστοποιούν δύο νέες κυρίαρχες τάσεις: στελέχη που κινούνταν προς το «όχι» είτε ζυγίζουν πλέον από τη αρχή τη στάση τους είτε κλειδώνουν την επιλογή της αποχής. Το παρασκήνιο, συνεπώς, εξακολουθεί να πιστοποιεί την (πολιτική) δοκιμασία για την κυβερνητική πλειοψηφία, ενόσω η επιλογή της αποχής ως «αξιοπρεπής στάση» – κατά τον Μητσοτάκη – έκφρασης διαφωνίας πυροδότησε τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για αντιθεσμική συμπεριφορά και αλαζονεία.

Από την πλευρά του το Μαξίμου αυξάνει την πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως στο ΠΑΣΟΚ. «Οταν καλείσαι να απαντήσεις ως πρόεδρος ΚΟ για ένα τόσο σημαντικό θέμα, δεν μιλάς για κορδόνια» είπε ο Μαρινάκης για τον Νίκο Ανδρουλάκη, διερωτώμενος γιατί το ΠΑΣΟΚ «τιτλοφορείται ως η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», προτάσσει την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση;». Διερωτήθηκε επιπλέον για τον Στέφανο Κασσελάκη και την αξιωματική αντιπολίτευση «γιατί δεν κάνει αυτό το πρώτο βήμα», σχολιάζοντας ότι «αν κάτι το θεωρείς μισό, δεν σημαίνει ότι το θεωρείς λάθος».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για εκλογή προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο

admin

Ανδρουλάκης: Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Να μπει τέλος στην ασυδοσία Μητσοτάκη

admin

Κύρτσος για Καϊλή: Απόπειρα μεταφοράς 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο

admin

Το ξεχωριστό μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Σταμάτης στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

admin

Κεραμέως: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα

admin

Νέα Φιλαδέλφεια: Πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της δολοφονίας Κατσουρή

admin

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει τους ομολόγους του για την επίσκεψη στην Οδησσό

admin

ΝΔ: Τα μηνύματα που θέλησε να περάσει το Μαξίμου μέσα και από την αποπομπή Μηταράκη

admin

Qatargate: Γερμανικό δημοσίευμα εμπλέκει ελληνική εταιρεία σε υπόθεση λόμπινγκ υπέρ του Μαρόκου

admin