Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη φορολογική διακυβέρνηση με τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας

Τον ρόλο της φορολογικής διακυβέρνησης αλλά και τον τρόπο που αυτή ενσωματώνεται στις απαιτήσεις της βιωσιμότητας ανέδειξε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το The Non- Executive’s Directors’ Club in Greece (NED Club) σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος» οι παρευρισκόμενοι, μέλη του NED Club αλλά και κορυφαία στελέχη της αγοράς ενημερώθηκαν για τη σύνδεση της φορολογικής διακυβέρνησης με τις απαιτήσεις των κριτηρίων ESG και ειδικότερα αυτών της βιωσιμότητας.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι κυρίες Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, και Λήδα Κοντογιάννη, Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων (NED Club), ενώ στη συνέχεια εκτενή αναφορά στο θέμα της εκδήλωσης έκανε ο κ. Χαράλαμπος Αντωνίου, Partner, Tax στην PwC Ελβετίας.

Αναλυτικά, στην παρουσίασή του με θέμα «Φορολογική Διακυβέρνηση» ο κ. Χαράλαμπος Αντωνίου ανέδειξε την άμεση συσχέτιση της φορολογίας και με τα τρία σκέλη των κριτηρίων ESG και συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους περιβαλλοντικούς φόρους και τα κίνητρα, στο κοινωνικό αποτύπωμα των εταιρειών, καθώς και σε θέματα διακυβέρνησης, στον τρόπο με τον οποίο δηλαδή οι οργανισμοί διαχειρίζονται τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τέσσερις διαστάσεις που διέπουν ένα πλαίσιο φορολογικής διακυβέρνησης, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών αλλά και την ανταπόκριση στις προσδοκίες των ενδιαφερομένων. Οι εν λόγω διαστάσεις είναι η φορολογική στρατηγική και ηγεσία, οι φορολογικές λειτουργίες, ο φορολογικός κίνδυνος και έλεγχος και η φορολογική διαφάνεια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κος Αντωνίου αναφέρθηκε, επίσης, στα δεδομένα που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο ως προς το ρυθμιστικό πλαίσιο, όσο και ως προς τις σχετικές αναφορές, ενώ εστίασε σε ζητήματα φορολογικής διαφάνειας σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που συνδέονται με το ESG.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του, ο κος Αντωνίου σημείωσε:

«Τα θέματα φορολογικής διακυβέρνησης θα πρέπει να βρίσκονται υψηλά στην agenda της σύγχρονης επιχείρησης. Το νέο φορολογικό πλαίσιο, που διαμορφώνεται γύρω από τα κριτήρια ESG, σίγουρα δημιουργεί προκλήσεις για έναν οργανισμό, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτές αποτελούν ταυτόχρονα και μια σημαντική ευκαιρία για έναν ευρύτερο μετασχηματισμό, η οποία θα συμβάλλει ώστε η επιχείρηση να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προσδοκίες των μετόχων, των επενδυτών και όλων των άλλων ενδιαφερομένων μερών».

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τη φορολογία

Related posts

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Καμπάνα €628.450 για «καρτέλ» στα παιδικά παιχνίδια!

admin

Tsakiris Mallas: Ανακάμπτει σταδιακά και επεκτείνεται σε ανδρικά και παιδικά υποδήματα

admin

ΔΕΗ: Νέα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας για επιχειρήσεις

admin

Energean: Εγκρίθηκε η 1 φάση του Σχεδίου Ανάπτυξης του κοιτάσματος Katlan

admin

Επικράτησε σε διαγωνισμό 64,5 εκατ. ευρώ η Intrakat

admin

EDP Renewables-Amazon Web Services: Συνεργασία για PPAs ανανεώσιμης ενέργειας

admin

Καταστήματα λιανικής σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σχεδιάζει η JTI Hellas

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο έλεγχος της Attica Συμμετοχών από Blantyre

admin