Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν βλέπει μείωση επιτοκίων τον Μάρτη ο Πάουελ

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Tζερόμ Πάουελ,, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί μπορεί να πρέπει να περιμένουν μετά τον Μάρτιο για να μειώσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα καθώς οι αξιωματούχοι αναζητούν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κατευθύνεται στο 2%.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια συνέντευξη που δόθηκε την Πέμπτη στο 60 Minutes του CBS και που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Πάουελ προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας για τις ενδεχόμενες μειώσεις.

«Ο κίνδυνος να προχωρήσουμε πολύ σύντομα είναι να μην έχει τελειώσει η  δουλειά. Οι πολύ καλές αναγνώσεις που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες αποδεικνύονται ότι δεν είναι αληθινός δείκτης για το πού οδεύει ο πληθωρισμός», είπε ο Πάουελ στη συνέντευξη στον Scott Pelley του CBS.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι έτσι», είπε. «Αλλά το συνετό, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να του δώσουμε λίγο χρόνο και να δούμε ότι τα δεδομένα συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί στο 2% με βιώσιμο τρόπο».

Ο Πάουελ είπε ότι δεν είναι πιθανό η Ομοσπονδιακή Επιτροπή, η επιτροπή της Fed που καθορίζει τα επιτόκια, «να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης» σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού μέχρι τη συνεδρίαση της στις 19-20 Μαρτίου.

Related posts

Πώς βλέπουν τώρα τις ελληνικές τράπεζες οι ξένοι επενδυτές

admin

Στα 70,67 δισ τα δάνεια υπό διαχείριση από τους servicers

admin

Αποζημιώσεις €46,8 εκατ. σε 9.815 υπαλλήλους τραπεζών που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση

admin

Αβγάτισαν κατά 1,8 δισ. ευρώ οι ιδιωτικές καταθέσεις τον Ιούλιο

admin

Για επιτάχυνση του πληθωρισμού προειδοποιεί ο πρόεδρος της Bundesbank

admin

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και… συνεχίζουμε

admin

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια

admin

EKT: Ελλάδα και Κύπρος πρωταθλήτριες στα «κόκκινα» δάνεια

admin

«Χέρι» στις καταθέσεις έβαλαν τα νοικοκυριά το Μάιο

admin