Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίκη Folli Follie: Γνώριζαν οι Κουτσολιούτσοι τις ατασθαλίες, κατέθεσε ο ελεγκτής της PwC

Με την κατάθεση του πρώην προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων Παναγιώτη Παπαδέα συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της Folli Follie.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κ. Παπαδέας υποστήριξε ότι πολλές φορές είχε επισημάνει ότι οι θυγατρικές της εταιρείας στην Ασία εμφάνιζαν δυσανάλογη κερδοφορία σε σχέση με την υπόλοιπη εικόνα του ομίλου.

Ο κ. Παπαδέας μάλιστα υποστήριξε ότι τότε επεβλήθη πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ελεγκτή της Folli Follie γιατί από αμέλεια δεν είχε ελέγξει επαρκώς την εταιρεία καθώς φέρεται να είπε ότι είχε εμπιστοσύνη στους ιδιοκτήτες του ομίλου αλλά παραπλανήθηκε.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του ελεγκτή της PwC Αντώνη Αντωνιάδη ο οποίος είχε διενεργήσει έλεγχο στην Folli Follie καταδεικνύοντας τις λογιστικές παρατυπίες και τις εικονικές συναλλαγές.

Ο μάρτυρας επανέλαβε τα ευρήματά του και ενώπιον του δικαστηρίου σημειώνοντας την πεποίθηση του ότι οι κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γνώριζαν για τις ατασθαλίες καθώς και τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες ζημίωσαν τους επενδυτές.

Η κατάθεση του μάρτυρα ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τους δυο κατηγορούμενους εξού και η συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν να μη γίνει δεκτή η κατάθεση του μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι είναι αναξιόπιστος.

Related posts

Νέο έργο ΣΔΙΤ 82 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

admin

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου η Mytilineos

admin

Mytilineos: Deal με Aquila για έργα ηλιακής ενέργειας 100 MW στην Ισπανία

admin

Πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις υλοποιεί η Holcim μητρική του Ομίλου Ηρακλής

admin

Συνεργασία Aegean-CAE για δημιουργία κέντρου προσομοίωσης πτήσεων

admin

Νέος επικεφαλής της Rothschild & Co στην Ελλάδα ο Μάριος Μπρούστας

admin

Σειρά βραβεύσεων για την Coca-Cola Hellas στον θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς»

admin

ΑΒΑΞ: Σταθερή βελτίωση μεγεθών, στο τραπέζι αποεπένδυση από παραχωρήσεις

admin

Νέος CEO στην Intrakat ο Αλέξανδρος Εξάρχου

admin