Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη

Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον όλων η στήριξή της ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κερδίσει.

Σε ερώτηση για το εάν ορισμένοι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα ήθελαν να ξεκινήσουν να μιλάνε με τους Ρώσους, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιοι είναι οι αποδεκτοί όροι για διαπραγματεύσεις και ακόμη πιο σημαντικό ποιοι είναι οι αποδεκτοί όροι για οποιαδήποτε συμφωνία.

“Η ευθύνη των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι να υποστηρίξουν την Ουκρανία για να αμυνθεί, γιατί αυτό είναι επίσης προς το συμφέρον μας να δείξουμε ότι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο”, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι “οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι. Κανείς δεν μπορεί να πει πώς και πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος”.

“Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η πιθανότητα για ένα αποδεκτό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις αυξάνει περισσότερο τη στρατιωτική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται στην Ουκρανία, επειδή μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πραγματική βούληση από τον Πρόεδρο Πούτιν να διαπραγματευτεί για μια αποδεκτή λύση για την Ουκρανία. Έτσι, ο μόνος τρόπος να γίνει είναι να πειστεί ο Πρόεδρος Πούτιν ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι με την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της Ουκρανίας, με την παροχή υποστήριξης”.

- -

Related posts

NYT: Στις 300.000 οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο με την Ουκρανία, εκ των οποίων 120.000 οι νεκροί

admin

Η Ουκρανία κάλεσε για εξηγήσεις τον Πολωνό πρέσβη για “απαράδεκτα” σχόλια προεδρικού συμβούλου

admin

Αμπάς σε Μπλίνκεν: Η αδικία ωθει τη σύγκρουση με το Ισραήλ

admin

Ρωσία: Μαχητικά αναχαίτισαν δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική

admin

Τυνησία: 13 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλοιαρίου

admin

Στην Αίγυπτο αύριο ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός

admin

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς προτείνει “σχεδόν πλήρη αφοπλισμό” στη χώρα

admin

ΗΠΑ: Θετικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ενός φαρμάκου για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

admin

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις συνομιλίες για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς

admin