Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γκαριμπασβίλι: Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν έναν Γεωργιανό και αιχμαλώτισαν έναν άλλο στη Νότια Οσετία

Ένας Γεωργιανός σκοτώθηκε σήμερα από ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των μη αναγνωρισμένων συνόρων μεταξύ της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αποσχισθείσας επαρχίας της Νότιας Οσετίας και των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Γκαριμπασβίλι ανέφερε ότι ένας γεωργιανός πολίτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ ένας άλλος αιχμαλωτίστηκε από ρώσους στρατιώτες κοντά στο χωριό Κιρμπάλι, σε μικρή απόσταση από τα de facto σύνορα.

Πρόκειται για το πρώτο φονικό περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή από την πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Γεωργίας τον Αύγουστο του 2008. Συλλήψεις αμάχων κατά μήκος των μη αναγνωρισμένων συνόρων αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί από το 1992 στη Νότια Οσετία, μια μικρή αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της Γεωργίας. Μετά τον πόλεμο του 2008, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, μιας επίσης αποσχισθείσας γεωργιανής επαρχίας, ενισχύοντας το αντιρωσικό αίσθημα στη Γεωργία.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Φ. Μπελέρης: “Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου”

admin

Φονικές μάχες διεξάγονται στην Χαν Γιούνες, επίκεντρο πλέον του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

admin

Το Μεξικό διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 11,25%

admin

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν τα Καπιτώλια έξι πολιτειών μετά από απειλή για βόμβες

admin

Τουρκία: Ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκαν στην ένοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

admin

Γαλλία: Η κυβέρνηση απαγορεύσε τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις

admin

ΔΠΔ: Εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο ανώτερους Ρώσους διοικητές

admin

Κίνα: Κοινοπραξία Mercedes – BMW για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

admin

Πολωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 17 ανθρώπους

admin