Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ

Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ορίστηκε για τις 6 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός δικαστής Σίντνεϊ Στάιν.

Ο Μενέντεζ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι και απέρριψε τις εκκλήσεις συναδέλφων του και άλλων πολιτικών να παραιτηθεί.

Ο Στάιν όρισε τη δίκη για τον Μάιο, δίνοντας έτσι χρόνο στους εισαγγελείς να ενημερώσουν για τα αποδεικτικά στοιχεία τους δικηγόρους του γερουσιαστή ώστε εκείνοι να υποβάλουν νομικές προσφυγές.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Μενέντεζ προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου αλλά και για την παρέμβασή του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ερευνούσαν τους επιχειρηματίες.

Η σύζυγος του γερουσιαστή και οι επιχειρηματίες Χοσέ Ουρίμπε, 56 ετών, Φρεντ Ντάιμπς, 66 ετών και Ουαέλ Χάνα, 40 ετών, έχουν δηλώσει επίσης αθώοι σε όλες τις κατηγορίες.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Μένεντεζ. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Χάνα κανόνισε τις συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή και Αιγύπτιων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεσαν να εγκρίνει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Κάιρο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος.

Related posts

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το Κίεβο, λέει ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

admin

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ξεκινά επίσημα έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

admin

Γερμανία: Γερό “μαχαίρι” στις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2024

admin

“Παγώνει” το πρότζεκτ Τουρκίας – Ρωσίας στην αν. Θράκη: “Εντός μηνών οι υπογραφές” με Κίνα για πυρηνικό σταθμό

admin

Η Χαμάς καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τον “βάναυσο πόλεμο” στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: “Επικίνδυνο και ανεύθυνο να γίνονται δηλώσεις σαν του Τραμπ”

admin

Στόλτενμπεργκ: Καλεί την Τουρκία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO

admin

Δανία: Φλέγεται το ιστορικό κτίριο του χρηματιστηρίου στην Κοπεγχάγη

admin

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Καντίροφ, σύμφωνα με τους Ουκρανούς

admin