Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννάνε και τα κοκόρια του

Είναι η πολλοστή φορά που θα το αναφέρω, αλλά συγγνώμη δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Του ανθρώπου, του Κυριάκου, εννοώ, του γεννάνε και τα κοκόρια, κατά τη γνωστή έκφραση, απόσταγμα λαϊκής σοφίας, προκειμένου περί τυχερών ανθρώπων. Εκεί που φαινόταν να τα βρίσκει μπαστούνια με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και τα «όχι» διαδέχονταν το ένα το άλλο, έσκασε από το πουθενά μύτη, τεράστιο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πολάκη. Τούτου δοθέντος, το βράδυ του Σαββάτου, ανακουφισμένος ο δικός μας, έστησε ένα μικρό πάρτι για να γιορτάσει άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο πλάι του, της Θεάς Τύχης.

Το αγαπάει το παλικάρι, είναι φανερό. Και είμαστε ακόμη στο πρώτο μισό του πρώτου μήνα της χρονιάς. Φανταστείτε τι έχει να γίνει κατά τη διάρκειά της. Τίποτε άλλο δεν λέω.

Φυσικά δεν τελείωσαν όλα (τα εσωκομματικά του προβλήματα) επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε η σοβαρή ρήξη μεταξύ του προέδρου Στέφανου και του άντρακλα από τα Σφακιά, Πολάκη. Οχι. Ούτε οι άλλοι, οι δικοί του, οι δεξιοί, καραδεξιοί, που πρόκειται να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, θα αλλάξουν στάση επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ τρώγονται για πολλοστή φορά. Απλώς πήρε μια βαθιά ανάσα, ακριβώς πάνω στην κρίσιμη στιγμή, που οι «ξεχασμένοι» της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μαζεύονταν και γίνονταν πολλοί και αποφασισμένοι να του στείλουν «μήνυμα»…

Βίντεο – αυτογκόλ

Και θα γίνουν περισσότεροι, είναι σίγουρο, όσο επιχειρείται να τους επιβληθεί το «ναι» στον γάμο και την τεκνοθεσία υπό το εκβιαστικό δίλημμα να διαπομπευθούν ως σκοταδιστές, αντιδραστικοί, ακροδεξιοί, οπισθοδρομικοί, αναχρονιστές, συντηρητικοί, ακόμη και αντιδημοκρατικοί. Και είναι τόσο απροκάλυπτη αυτή η προσπάθεια.

Για παράδειγμα, εγώ αν ήμουν βουλευτής, και δεν είχα αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω, βλέποντας το βιντεάκι που ανέβασε μέσω ΤikΤok στα social media ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για οικονομικά θέματα, Αλεξ Πατέλης, για να μας (και τους) ενημερώσει ότι 35-36 χώρες στον κόσμο (από τις 220 συνολικά, να μην τα ξεχνάμε και αυτά) έχουν αποδεχθεί τον γάμο, κατά την άποψη Κυριάκου, τι θέση θα έπαιρνα; Ειδικά με μια τραβηγμένη διαγώνια γραμμή πάνω στον χάρτη της Ευρώπης, που κατατάσσει την Ελλάδα – την Ελλάδα, στην οποία ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού ζει και εργάζεται! – με τις χώρες της πρώην Σοβιετίας, την Τουρκία, το Ιράν κ.λπ. και με το υπονοούμενο ότι έχουμε καταταγεί στις υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου, εξαιτίας της μη θέσπισης του γάμου;

Συμφωνεί και ο Κυριάκος με αυτό; Πολύ θα ήθελα να γνώριζα…

Λάδι στη φωτιά

Τι θέλω να πω. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να προκαλούνται άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε συντηρητικές οικογένειες και εξακολουθούν να ζουν με το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κανείς λόγος να χλευάζονται τα πιστεύω κάποιων εξ αυτών, οι οποίοι εκτός των άλλων είναι και αντιπρόσωποι του Εθνους, και σε λίγο θα κληθούν να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου θέματος. Επίσης τι νόημα έχουν «πρωτοβουλίες» όπως αυτή του κ. Πατέλη, που έρχονται να ρίξουν λάδι στη φωτιά σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία προσπαθεί να φέρει βόλτα ο ίδιος ο Κυριάκος, αλλά και εντεταλμένοι του, όπως ο Ακης Σκέρτσος και ο Γιάννης Μπρατάκος.

(Το σημείωμα γράφτηκε, έπειτα από… μισή ώρα τηλεφωνική επικοινωνία, χθες, με έξαλλο βουλευτή της ΝουΔου, ο οποίος είδε και αυτός το βιντεάκι του Πατέλη, και βγήκε από τα ρούχα του – ελπίζω όχι κατά κυριολεξία, με αυτές τις… κοιλιές που διαθέτει!)

Ο killer Στέφανος

Επανέρχομαι στο θέμα Κασσελάκης – Πολάκης, διότι αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ αλληλέγγυος με τον «πολλά βαρύ και όχι» Κρητικό, ο οποίος τόλμησε ο δόλιος να πει τον πόνο του στην Πολιτική Γραμματεία της Παρασκευής, και ο άλλος, κανονικός killer, τον έκανε ρόμπα μπροστά στα 250 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο. Κανονική ρόμπα όμως. Ξεκούμπωτη. Κίνηση την οποία ευχαριστήθηκαν πολλοί, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να σημειώσω, αλλά δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου σε αυτούς. Διότι μπορεί να έχουμε με τον Πολάκη κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς (μου χρωστάει και κάνα 15άρι χιλιάρικα ήδη, και κάνει το κορόιδο), όμως αυτό δεν με αποτρέπει να χαρακτηρίσω αχάριστο, άφιλο και άκαρδο, τον πρόεδρο Στέφανο, ο οποίος στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, με ύφος και στυλ που παρέπεμπε σε καουμπόικες ταινίες της δεκαετίας του ’70, φάση, εκεί που μπαίνει ο πιστολέρο στο κατάμεστο σαλούν και τραβάει τα κουμπούρια, είπε απευθυνόμενος σχεδόν προσωπικά στον Πολάκη «όποιος διαφωνεί, να σηκωθεί όρθιος»!!!

Killer, το προείπα…

Κο-κο-κο

Ο δικός μας δεν σηκώθηκε φυσικά, διότι πρώτον δεν είναι κορόιδο, και δεύτερον ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης το διαθέτει. Αλλά όπως είναι λογικό, μια πίκρα και μια απογοήτευση, τον κατέλαβαν. Τι να κάνει όμως, που τον είχε προειδοποιήσει λέει, εκ μέρους του προέδρου Κασσελάκη «τρίτο πρόσωπο» (εικάζω ο δικηγόρος του, Μαν. Καπνισάκης) και του είχε μεταφέρει το μήνυμα ότι ο αρχηγός είναι αποφασισμένος να τον στείλει αδιάβαστο, αν δεν ψηφίσει;

Ετσι έσκυψε το κεφάλι, μου λένε, κοίταξε αριστερά – δεξιά να διαπιστώσει πόσοι τον κοιτούσαν (και τον κοιτούσαν όλοι οι γύρω…), ξεροκατάπιε, και καταλαβαίνοντας ότι ο άλλος, ο «ξενομπάτης», ήταν έτοιμος να τον «μουντάρει», «ψακωμένος» όπως ένιωσε, προτίμησε να βγάλει την «κεδιά», να κάνει το «μανουάλι» και τον «παράωρο», για να γλιτώσει!!

Info: για όσους τα προηγούμενα φαντάζουν ξένες λέξεις, αναφέρω ότι πρόκειται περί δανείου από την κρητική διάλεκτο, την οποία καταλαβαίνουν καλά οι κρήτες αναγνώστες μου, και φυσικά ο «πολλά βαρύς και όχι» Πολάκης.

(Τις πληροφορίες που μου μετέφεραν διάφοροι καλοθελητές ότι την ώρα που ο πρόεδρος Κασσελάκης προκαλούσε τον Πολάκη ανοιχτά, να σηκωθεί όρθιος και εκείνος δεν σηκωνόταν, ακούστηκαν από διάφορες πλευρές της αίθουσας κάτι «κο-κο-κο» και «κο-κο-κο», δεν τις καταγράφω καν. Δεν τον αγαπούν, τον κακομοίρη καθόλου…)

Εξηγήσεις στα Σφακιά

Η ωραία φιλία των δύο δέχθηκε βαρύ πλήγμα την Παρασκευή το απόγευμα, όπως προανέφερα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα προετοίμαζε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου. Ο φουκαράς ο Πολάκης πήρε τον λόγο για να εξηγήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα Σφακιά. Οτι μόλις πάρει τις ανηφόρες για τα ορεινά χωριά και πάει να τους καταγγείλει τον Μητσοτάκη, οι χωρικοί, του βάζουν ως πρώτο θέμα τη στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Και ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε την πρεμούρα να το ψηφίσουν και οι συριζαίοι το νομοσχέδιο, όπως δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε αυτό καθ’ εαυτό, το θέμα του γάμου. Εκεί ήταν που – κατά τις πληροφορίες – τα «πήρε» κανονικά ο πρόεδρος Στέφανος, και τον ρώτησε γιατί δεν έλεγε τα ίδια, το 2022, όταν προσυπέγραψε την ανάλογη πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν αρνήθηκε να υπογράψει, αφού έχει αντιρρήσεις;

Και τι έκανε ο «πολλά βαρύς και όχι» άνθρωπός μου από τα Σφακιά, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Αποκάλυψε μια σοβαρή υπόθεση, η οποία θυμίζει λίγο τις τωρινές μεθόδους Πατέλη, ας πούμε. Οτι ο τότε διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, είχε ασκήσει πιέσεις στους βουλευτές για να υπογράψουν την πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!!

Ενα δίκιο θα το δώσω στον πρόεδρο, αλλά κι ο Πολάκης, βρε παιδί μου, υπόδειγμα σταθερών απόψεων, ε;

(Μία ερώτηση μόνο: οι πιέσεις έφταναν ως και την απειλή διαγραφής; Ο Πολάκης δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις. Οπότε, περιμένουμε από τον Μιχ. Καλογήρου να το κάνει. Φαντάζομαι…)

Related posts

F-35 Vs F-16V: Πώς η Ελλάδα αποκτά υπεροπλία στο Αιγαίο

admin

Εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

admin

Φάμελλος: Το κόμμα δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου

admin

Υπέρπτηση από τουρκικό F-16 κοντά στη Σαμοθράκη

admin

Κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

admin

Πώς η Ελλάδα απέτρεψε τη συμμετοχή Ισπανίας και Πολωνίας σε τουρκική άσκηση

admin

«Να φτάσουμε σε αποτέλεσμα, χωρίς να προηγηθεί κρίση»

admin

Προχωρά η λύση των διακρατικών συμφωνιών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει την πρόταση του Συμβουλίου για το προσφυγικό»

admin