Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Παρίσι – Γνωστός στις αρχές

Γνωστός στις Αρχές για ριζοσπαστικό ισλαμισμό είναι ο δράστης της επίθεσης που το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Κατά την επίθεση, φώναξε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. Ο Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή “τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη”.

Paris: Vidéo du terroriste “Français” avant son passage à l’acte dans un parfait “Français” selon nos médias


On apprend finalement que le dénommé Arman Rajabpour-Miyandoab est d’origine Iranienne et semble parler parfaitement l’arabe pic.twitter.com/Ybq4mNAXr3

— Réalité Actuelle (@ReaActuelle) December 3, 2023

Πρόκειται για τον Armand R. που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1997 απο Ιρανούς γονείς. Μένει με τους γονείς του. Οι μυστικές υπηρεσίες τον εντόπισαν το 2016 όταν στόχευε σε τρομοκρατική απόπειρα στο προάστιο La Defense. Καταδικάστηκε σε 5 έτη φυλάκισης (το ενα με αναστολή), αποφυλακίστηκε το 2020 υπο διοικητικό έλεγχο. Στο σωφρονιστικό ίδρυμα είχε μπεί σε φαρμακευτική θεραπεία για ψυχιατρική διαταραχή και συνέχισε τη θεραπεία και μετά την αποφυλάκιση του.

Είναι γνωστός στις αρχές για ριζοσπαστικό ισλαμισμό, είναι εξαιρετικά επιρρεπής και ασταθής. Το καλοκαίρι του 2022 οι αρχές εντόπισαν έντονη διαδικτυακή δραστηριότητα του και τον έθεσαν υπο παρακολούθηση. Λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό μετρό Bir-Hakeim, στο 15ο διαμερισμα του Παρισίου, το Σάββατο βράδυ που στοίχισε τη ζωή σε Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε δύο άτομα, είχε καταγράψει σε βίντεο προκήρυξη όπου καταγγέλει την γαλλική κυβέρνηση, σχολιάζει την επικαιρότητα και καταδικάζει την μεταχείρηση των μουσουλμάνων ανα τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης φώναξε “Allahu Akbar” πριν την επίθεση και ότι ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν οργισμένος για την κατάσταση στη Γάζα, ενώ πρόσθεσε ότι ο δράσης έχει συλληφθεί.

Αναφερόμενος στα θύματα είπε ότι ήταν τουρίστες, ότι ο νεκρός ήταν Γερμανός υπήκοος, ενώ έκανε λόγο για δύο τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Ζεράλντ Νταρμανάν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας, ενώ ήταν γνωστό ότι έπασχε από ψυχική διαταραχή. Πρόσθεσε ότι είχε καταδικαστεί το 2016 με την κατηγορία ότι σχεδίαζε άλλες επιθέσεις.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέφερε ότι δεν έχει αναλάβει ακόμη την έρευνα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι ο δράστης είναι 26 ετών, γεννηθείς το 1997, καθώς και ότι καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2018.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση γύρω από τον σταθμό του μετρό Bir-Hakeim και οι αρχές έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή.

Related posts

Κίνα: Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες η μεταποίηση

admin

Εκτόξευση κερδών της Mizuho στο α’ τρίμηνο

admin

Εν μέσω του πολέμου στην Γάζα, Μπάιντεν, Σι και Πούτιν έχουν πολύ διαφορετικούς στόχους

admin

Ιράκ: Οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ κατηγορούν τις ΗΠΑ για τα πλήγματα που διεξάγουν στη χώρα

admin

Η Volvo επενδύει στην Breath και την ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς

admin

Αξιωματούχος του ΟΗΕ παραιτείται καταγγέλλοντας “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Ρωσία: Ξόδεψε $8,9 δισ. στο α’ εξάμηνο για να καλύψει το έλλειμμά της και να στηρίξει επιχειρήσεις

admin

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να φύγουν “το συντομότερο δυνατό” από Αίγυπτο και Ιορδανία

admin

Τουρκία: Μετά την οριστική καταδίκη του σε ισόβια, ο Οσμάν Καβαλά καταγγέλλει την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής

admin