Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οχι από Βορίδη – «Δεν θα τον ψηφίσω – Η συζήτηση είναι θεωρητικού χαρακτήρα»

«Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεν θα ψηφίσω υπέρ ενός τέτοιου νόμου» είπε ο Μάκης Βορίδης στο Action 24, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα βρεθεί στην απέναντι πλευρά όταν και αν το Μαξίμου φέρει στη Βουλή αντίστοιχο νομοσχέδιο όπως έχει πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αλλά και σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος που ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να έρθει στη Βουλή καθώς εκτός από τον κ. Βορίδη που ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος υπάρχουν κι άλλοι «γαλάζιοι» που αντιδρούν.

Στη συνέντευξή του ο κ. Βορίδης ξεκαθαρίζοντας τη δική του στάση είπε ακόμα ότι «είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Επικρατείας είναι αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης και μένει να φανεί ποιος και πώς θα συντονίσει νομοθετικά την υπόθεση εάν η κυβέρνηση κατεβάσει το νομοσχέδιο σε ψήφιση στη Βουλή, δεδομένης της δηλωμένης αντίθεσης του κ. Βορίδη.

Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Γεωργιάδης

Εκτός από τον κ. Βοριδη και άλλους «γαλάζιους» που αντιδρούν υπάρχουν και αυτοί που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας χθες Πέμπτη στην ΕΡΤ απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο θα σας πω τι θα κάνω. Θα το τοποθετήσω σε ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αυξάνει την πίεση για το θέμα με τον Στέφανο Κασσελάκη να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για να «δούμε ποιος είναι ο μετριοπαθής», ενώ άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τα «γαλάζια» στελέχη σημειώνοντας:

«Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος».

Related posts

Μητσοτάκης: «Να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε»

admin

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Να κληθεί η Κεραμέως σε ακρόαση για το «email gate» και τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

admin

Πόλεμος και ειρήνη στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για νέο «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

admin

Τι σκέπτονται όλοι αλλά κανένας δεν λέει δημόσια

admin

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στην εισαγγελία για ψευδορκία η κατάθεση του CEO της Hellenic Train

admin

Στην τελική ευθεία για τη θέση του νέου γραμματέα της ΝΔ

admin

Η παρέμβαση Αδειλίνη για τα Τέμπη και το αίτημα των συγγενών

admin

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»

admin