Image default
ALPHA BANK

«Βonus» από την Τράπεζα Πειραιώς σε χαµηλόµισθους 

Μισό έως έναν µισθό παραπάνω θα πάρουν οι εργαζόµενοι µε µικτές ετήσιες αποδοχές που δεν υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Η πρόσθετη οικονοµική ενίσχυση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον CEO της τράπεζας, Χρήστο Μεγάλου (φωτ.). Αναλόγως του ύψους του µισθού οι εργαζόµενοι θα λάβουν έναν παραπάνω όσοι έχουν αποδοχές µέχρι 21.000 ευρώ και µισό µισθό εκείνοι που ο µισθός τους κινείται από 21.000 έως 30.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της τράπεζας συνδέει την καλή πορεία της µε την προσπάθεια όλων εκείνων των εργαζοµένων της.

Τα έξοδα φακέλου

∆ιοικητικό πρόστιµο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ στην Alpha Bank για  επιβάρυνση δανειολήπτη στεγαστικού δανείου επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης. Μετά από εξέταση σχετικής καταγγελίας στη Γενική ∆ιεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γ.Γ. Εµπορίου, διαπιστώθηκε επιβάρυνση συγκεκριµένου δανειολήπτη µε έξοδα εξέτασης αιτήµατος δανειοδότησης µιας και ο όρος εξέτασης του αιτήµατος δανειοδότησης κρίθηκε καταχρηστικός. Η Τράπεζα απαντώντας σηµειώνει πως η συγκεκριµένη χρέωση αποτελεί πάγια τραπεζική πρακτική για το σύνολο του κλάδου, προβλέπεται στην Πράξη της ΤτΕ, είναι διαφανής και ευδιάκριτη στον τιµοκατάλογο της τράπεζας και αφορά µόνο περιπτώσεις δανείων που τελικά εκταµιεύονται. Η τράπεζα προτίθεται να προσβάλει την απόφαση της ∆ιεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι πρώτοι του 2024

Η πρώτη χρηµατιστηριακή εβδοµάδα του 2024 έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν µετοχές που είχαν υστερήσει το 2023. Η µετοχή της Quality&Reliability, για παράδειγµα ενισχύθηκε έως και 29,61%. Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν το πενθήµερο µετοχές όπως ElvalHalcor ( 14,05%), Viohalco ( 10,27%), ∆ΕΗ ( 6,72%), Lamda Development ( 6,21%), ΟΤΕ ( 4,26%) και Ελλάκτωρ ( 3,92%), ενώ στις τράπεζες ξεχώρισαν οι Πειραιώς και Εθνική, µε άνοδο 2,81% και 2,54% αντίστοιχα. [SID: 21297304]

Μια πρωτιά για την Optima

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηµατιστηριακών σε ό,τι αφορά τα ΣΜΕ του FTSE Large Cap τον τελευταίο µήνα του 2023 κατέκτησε η Optima bank -επικεφαλής ο Γεώργιος Τανισκίδης (φωτ.)- µε ποσοστό 29,89%, σύµφωνα µε τα στοιχεία του Χρηµατιστηρίου. Στη β’ θέση βρέθηκε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ (22,44%) και στην τρίτη η Eurobank Equities (16,47%). Περνώντας στα δικαιώµατα του FTSE 25, στην α’ θέση τον ∆εκέµβριο η Optima bank µε ποσοστό 41,19%, δεύτερη η Εθνική Χρηµατιστηριακή (26,31%) και τρίτη η Eurobank Equities (17,27%). Συνολικά στο 12µηνο, στα ΣΜΕ του FTSE Large Cap στην πρώτη θέση παρέµεινε η Optima bank µε 31,11%.

Related posts

ΕΤΕ: Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν φωτεινό πρότυπο τραπεζικού ηγέτη

admin

Alpha Bank: Στα 700 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκαν οι θυγατρικές εξωτερικού

admin

Alpha Bank: Σε άλλη αγορά ο Νικόλας Χρυσανθόπουλος

ad

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Θετικό κλίμα στο Roadshow της Alpha Bank στο Λονδίνο

admin

Genepharm: Βάζει σε εφαρμογή επενδυτικό πλάνο ύψους 31,2 εκατ. ευρώ 

ad

Alpha Bank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε Morgan Stanley-UBS

admin

Alpha Bank: Κέρδη μετά από φόρους 103,7 εκατ. ευρώ το 2020

admin

Alpha: Οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας

admin