Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στάσιμη σε τριμηνιαία βάση η οικονομία το γ’ τρίμηνο

Στάσιμη, σε τριμηνιαία βάση, παρέμεινε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, μετά την αύξηση κατά 0,2% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, το βρετανικό ΑΕΠ διευρύνθηκε το γ’ τρίμηνο κατά 0,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Η παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών το ίδιο διάστημα συρρικνώθηκε κατά 0,1%, πτώση όμως που αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 0,1% του τομέα των κατασκευών, ενώ ο κλάδος της μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει “το μοναδικό μεγάλο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη” της χώρας, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει στο 6,7%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο.

“Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας αυτήν τη στιγμή είναι να τηρήσουμε το σχέδιό μας και να χτυπήσουμε τον πληθωρισμό αποφασιστικά”, τόνισε ο Χαντ.

“Η φθινοπωρινή έκθεση θα επικεντρωθεί στο πώς θα επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά υγιούς ανάπτυξης, ξεκλειδώνοντας τις επενδύσεις, προσελκύοντας εκ νέου τους ανθρώπους στην αγορά εργασίας και μεταρρυθμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες μας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα μας”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Ανάπτυξης.

Related posts

Λετονία: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι κατευθύνει μετανάστες στα σύνορα

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν παρέστη σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων

admin

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Οριακό προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Τραμπ

admin

Ερντογάν: Θα μειώσουμε τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο νούμερο

admin

Κένυα: Τουλάχιστον 48 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

admin

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Πέρασε ψήφισμα υπέρ κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα χωρίς βέτο των ΗΠΑ – Οργισμένη αντίδραση Νετανιάχου

admin

Εκλογές στην Κροατία: Πρωτιά χωρίς πλειοψηφία για τους συντηρητικούς

admin

Σουηδία: Η υπηρεσία ασφαλείας λέει ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό

admin

Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Θα αναλύσουμε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα απαντήσουμε κατάλληλα”

admin