Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η ελεγχόμενη από το καθεστώς εκλογική επιτροπή επικύρωσε τη “νίκη” Μαδούρο

Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας επικύρωσε σήμερα την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με το 52% των ψήφων, έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια (43%), που καταγγέλλει νοθείες και διεκδικεί τη νίκη.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου ‘Ελβις Αμορόσο έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων, δίνοντας 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον Μαδούρο και 5,3 εκατομμύρια στο αντίπαλό του, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, ο Ισημερινός, η Κόστα Ρίκα και το Περού αναγνώρισαν ως νικητή.

Σύμφωνα με τον Αμορόσο, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής έφθασε κοντά στο 60%, με 12,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε σύνολο 21,3 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

“Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις από διάφορες μεριές του κόσμου εναντίον της τεχνολογικής υποδομής των εκλογικών αρχών και των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών τηλεπικοινωνιών του καθυστέρησαν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων”, δήλωσε ο Αμορόσο.

Related posts

Ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ καλεί τις χώρες του πλανήτη να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος

admin

Η Ουκρανία και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την Ολλανδή ομόλογό του

admin

Νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ, ο φιλορώσος Αμερικανός δημοσιογράφος που αγνοείτο στο κατεχόμενο Ντονέτσκ της Ουκρανίας

admin

Ο Λαβρόφ ζήτησε να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ που θα διεξαχθεί στα Σκόπια

admin

Μεσανατολικό: Η αμηχανία των ΗΠΑ, οι ελιγμοί των “τρίτων”

admin

Γκουτέρες: Ανεπίτρεπτη κλιμάκωσημια ενδεχόμενη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα

admin

Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ

admin

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο ισραηλινό πλοίο MSC Sky

admin

Έχασε ο Αμπράμοβιτς στο δικαστήριο της ΕΕ – Δεν αίρονται οι κυρώσεις εναντίον του, καθώς “διατηρεί σχέσεις με τον Πούτιν”

admin