Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτογνωσία

Στέφανος Κασσελάκης

«Τον Τσίπρα τον φώναζα Τσε Γκεβάρα, εσένα πώς θα σε πω τώρα;», ρώτησε ένας πολίτης τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κοζάνη. Η απάντηση που πήρε ήταν «Στε και βάρα». Είναι πάντα αξιέπαινη η αυτογνωσία. Ακόμη κι όταν κατανοεί κανείς ότι αποτελεί ένα υβρίδιο αμερικανικής γλώσσας και πολακικής ρητορικής, συνδυάζοντας έτσι το «stay» με το «βάρα». Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως εξαιτίας της μείξης ο συριζαίος πρόεδρος δεν πείθει ούτε ως μάνατζερ ούτε ως πολλά βαρύς.

Ρόλος

«Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers». Ετσι ξεκινάει το ποστ του Δημήτρη Κουρέτα που θέτει μια σειρά ερωτήσεων στην κυβέρνηση. Και καταλήγει: «Δεν σας ρωτάει ένας βοσκός. Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στη διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε. Απαντήσεις στους πολίτες μου. Αξιόπιστες, παρακαλώ». Είναι ξεκάθαρα έτοιμος για έναν αντιπολιτευτικό ρόλο – όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει από την προεκλογική του καμπάνια.

Τουρ

Η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα έκανε τριήμερο τουρ στη Θεσσαλία μαζί με τον Μεϊμαράκη και τον γαλάζιο γραμματέα Οργανωτικού. Αφού έφυγε από ‘κεί, πετάχτηκε και στο Καρπενήσι για μια κοπή τη πίτα. Το κυβερνών κόμμα, λοιπόν, έχει ρίξει όλο το βάρος στη διαχείριση του αγροτικού μετώπου, αλλά κρατάει και το βλέμμα του στραμμένο στην ευρωκάλπη. Οφείλει να του αναγνωρίσει κανείς πως έχει τεθεί σε προεκλογική ετοιμότητα πολύ πριν από τους αντιπάλους του.

Ομολογία

Διαφωνεί συμφωνώντας με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Αγγελος Συρίγος. Το λέω γιατί ενώ ενημέρωσε τους τηλεθεατές πως «μια χώρα που έχει σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να προβάλλει με ένταση προς τα έξω ένα συγκεκριμένο μοντέλο οικογένειας», παραδέχτηκε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα για τη συντριπτική πλειοψηφία, 100-150 παιδάκια απλώς θα αποκτήσουν δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και δικαιώματα». Ομολόγησε, δηλαδή, έμμεσα ότι θα απέχει για χάρη του θυμικού των περισσότερων ψηφοφόρων.

Related posts

Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα, λέει ο Δένδιας

admin

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν θα «κουκουλώσει» τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες

admin

Μυστική συνάντηση Οσμπορν – Γεραπετρίτη για τα Γλυπτά – Τα αγκάθια για τη συμφωνία

admin

Η άτυπη πρώτη σύναξη της Κεντροαριστεράς

admin

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί: «Θέλουν να μας επιβάλλουν τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών»

admin

Πόλεμος και για το «σκοτεινό Διαδίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ

admin

Καραγκούνης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο – Αν ήμουν υπουργός θα παραιτούμουν

admin

Τι ψάχνει ο Ερντογάν στο Βερολίνο

admin