Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο: Να ακούσουμε τη βάση, να υπερβούμε τους εαυτούς μας

Απάντηση στις σφοδρές αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο που έφτασε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσω του iSYRIZA έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», σημείωσε αρχικώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Ακολούθως πρόσθεσε ότι γνωρίζει ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα. «Αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «άλλωστε ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει αλλάξτε τα όλα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρότρυνε «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://isyriza.gr/preconference_survey_form. Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

Τζάκρη: Δεν χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων

«Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων», τόνισε, υπερασπιζόμενη τον Στέφανο Κασσελάκη η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται» αναφέρει η Θεοδώρα Τζάκρη στη δήλωσή της. Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Αναλυτικά η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

«Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: «ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!».

Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.

Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης.

Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!

Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.

Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.

Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους:

Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Related posts

«Συνέδριο θέσεων» σε… συγκρουσιακή ατμόσφαιρα

admin

Παύλος Μαρινάκης για «μοναχικούς λύκους»: «Η χώρα μας ειναι σε απόλυτη ετοιμότητα»

admin

Πώς φτάσαμε στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας – Λιβύης

admin

Η ΑΔΑΕ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣτΕ

admin

Τι ψάχνει ο Ερντογάν στο Βερολίνο

admin

Την 115 Πτέρυγα Μάχης επιθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Τούρκοι διπλωμάτες «καταρρίπτουν» τους ισχυρισμούς Ερντογάν για τα νησιά

admin

Παύλος Μαρινάκης για επίθεση σε αστυνομικό: «Κοινοί εγκληματίες οι δράστες»

admin

Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 13 χρόνια από την τραγωδία της Marfin

admin