Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για το αντισημιτικό σχόλιο του Musk – H ΙΒΜ αποσύρει τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα Χ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Elon Musk να συμφωνήσει με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι διακατέχονται από “διαλεκτικό μίσος για τους λευκούς”.

Συγκεκριμένα, το σχόλιο έγινε σε μια ανάρτηση χρήστη του X που ισχυριζόταν ότι οι Εβραίοι “προωθούν το ακριβές είδος διαλεκτικού μίσους εναντίον των λευκών που ισχυρίζονται ότι θέλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εναντίον τους”. Ο Μασκ υιοθέτησε το σχόλιο, απαντώντας: “Είπες την πραγματική αλήθεια”

Κατόπιν, η IBM ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις της από το X μετά από μια έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο “που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα”.

“Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις και αμέσως αποσύραμε όλες τις διαφημίσεις στο X ενώ ερευνούμε αυτή την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση”, τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Comcast απάντησε ότι εξετάζει το θέμα, ενώ Apple και Oracle δεν έχουν πάρει δημόσια θέση.

Από την πλευρά του, ο Joe Benarroch, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της X, τόνισε ότι η πλατφόρμα “δεν τοποθετεί σκόπιμα μια μάρκα δίπλα σε αυτού του είδους το περιεχόμενο, ούτε μια μάρκα προσπαθεί ενεργά να υποστηρίξει αυτό το περιεχόμενο με την τοποθέτηση”, όπως και ότι δεν θα τοποθετεί πλέον διαφημίσεις στους λογαριασμούς που αναφέρονται στο Media Matters. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις από τότε που την απέκτησε ο Musk το περασμένο έτος με στόχο να βελτιώσει την ασφάλεια των εμπορικών σημάτων και τους ελέγχους καταλληλότητας στην πλατφόρμα.

Related posts

Βρετανία: Θα υποβάλει σε τεστ οστικής ηλικίας τους μετανάστες που δηλώνουν ανήλικοι

admin

Στάνο (ΕΕ): Ο Πούτιν εξαπατά το ρωσικό έθνος και την διεθνή κοινότητα

admin

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ενέτεινε τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ

admin

Ισπανία: Οι κεντρώοι Ciudadanos δεν θα κατέβουν στις εκλογές, ούτε θα στηρίξουν άλλο κόμμα

admin

Κίνα – COP28: Η πιο δύσκολη διάσκεψη της καριέρας του, για τον Κινέζο απεσταλμένο Σίε Ζένουα

admin

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτείται, την επόμενη εβδομάδα, ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι από πρωθυπουργός

admin

Sky News: “Το Λονδίνο είχε πει στον Μητσοτάκη να μην θέσει δημόσια το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα”

admin

Η Ρωσία βρίσκεται “σε ευθεία αντιπαράθεση” με το ΝΑΤΟ

admin

Ρωσία: Ο “έμπορος του θανάτου” Βίκτορ Μπουτ θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακή βουλή με το ακροδεξιό LDPR

admin