Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Ανταρσία” στο OpenAI: Απειλούν με αποχώρηση 500 εργαζόμενοι λόγω της αποπομπής Άλτμαν

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της OpenAI ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να παραιτηθεί, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφασή την Παρασκευή να αποπέμψει τον CEO Σαμ Άλτμαν.

Σύμφωνα με επιστολή τους, οι εργαζόμενοι στην πρωτοπόρο εταιρεία του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζουν ότι το Δ.Σ. “είναι ανεπαρκές στο να επιβλέψει την επιχείρηση”, ενώ απειλούν ότι θα αποχωρήσουν και θα ακολουθήσουν τον Άλτμαν που προσελήφθη από την Microsoft.

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος και μίλησε εμπιστευτικά στο Reuters, την επιστολή υπογράφουν κορυφαία στελέχη της εταιρείας, όπως η Chief Technology Officer Μία Μουράτι και ο Chief Data Scientist Ίλια Σούτσκεβερ, μαζί με περίπου 500 ακόμα στελέχη της εταιρείας.

Στο δυναμικό της Microsoft 

Νωρίτερα ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ανακοίνωσε ότι ο Σαμ Άλτμαν εντάσσεται στον τεχνολογικό κολοσσό προκειμένου να ηγηθεί του νέου της ερευνητικού τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης, σε μία θεαματική “μεταγραφή” μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του Άλτμαν από την ηγεσία της πρωτοπόρου του κλάδου OpenAI την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η OpenAI είναι η εταιρεία που λάνσαρε στα τέλη του 2022 το chatbot ChatGPT προκαλώντας παγκόσμια εντύπωση για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ στη συνέχεια η Microsoft προχώρησε σε επένδυση ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων στην εταιρεία.

Την Παρασκευή άλλωστε, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Σαμ Άλτμαν από τη θέση του CEO της OpenAI με άμεση ισχύ, η Microsoft ήταν στην ομάδα επιφανών επενδυτών στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που άσκησαν πιέσεις για την ανάκληση της απόφασης, μαζί με τις Tiger Global, Thrive Capital και Sequoia Capital.

Εξίσου αιφνιδιαστικά ενδεχομένως, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ανέφερε ότι ο Σαμ Άλτμαν μαζί με τον πρώην πρόεδρο της OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν και άλλους συναδέλφους τους στην εταιρεία εντάσσονται στην Microsoft.

“Παραμένουμε εστιασμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο (σ.σ. συνέδριο) Microsoft Ignite και στο ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τον Έμετ Σιρ και τη νέα ηγετική ομάδα του OpenAI και να συνεργαστούμε μαζί τους. Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο Σαμ Άλτμαν και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, μαζί με συναδέλφους του, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας Τεχνητής Νοημοσύνης. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν”, αναφέρει η ανάρτηση του Ναντέλα.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…

— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι η OpenAI όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην CEO του Twitch, Έμετ Σιρ.

Related posts

Ρωσία: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες από την επίθεση φιλοουκρανών μαχητών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

admin

Ισραήλ: Ρουκέτες αναχαιτίστηκαν πάνω από την Ιερουσαλήμ

admin

Η Βρετανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τεχνολογικούς γίγαντες για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

admin

Ιράν: Στο 40% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, η χαμηλότερη από την Ισλαμική Επανάσταση

admin

Ολλανδία: Ο Φρανς Τίμερμανς υποψήφιος πρωθυπουργός

admin

Συνάντηση του επικεφαλής ΔΟΑΕ με Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

admin

Ελβετία: Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης

admin

Το Ισραήλ υπερασπίζεται τον τρόπο που διαχειρίζεται την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

admin

Ευρωζώνη: Σταθεροποιητικά ο μεταποιητικός PMI παρά την υποχώρηση της Γερμανίας

admin