Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαζονικός ο Μητσοτάκης – «Μόνο η ΝΔ εγγυάται ασφάλεια στον τόπο»

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις στο Υπουργικό για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Μοσχάτο όπου μιλώντας σε πολίτες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο η ΝΔ εγγυάται ασφάλεια στον τόπο ενώ πρόσθεσε πως «λογοδοτούμε στον ελληνικό λαό. Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ένα ισχυρό ποσοστό στις ευρωεκλογές  από τους πολίτες. Ταυτόχρονα,  έκανε αναφορά και στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι «λογοδοτούμε στον ελληνικό λαό. Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν».

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις σε περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας. Μόνο η ΝΔ εγγυάται ασφάλεια στον τόπο» είπε για να προσθέσει.

«Το διαπιστώσατε και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική για το πώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εργαλειοποιούν μια τραγωδία και αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Η ΝΔ είναι στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μας δώσατε μια ισχυρή εντολή τον Ιούνιο του 2023 να εξακολουθούμε να προχωρούμε ένα πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό έργο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δικιάς σας ζωής. Να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Να έχετε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι ναι, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και από αυτόν τον στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Διαφημίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο πρωθυπουργός o οποίος φαίνεται πως για μία ακόμη φορά επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς, ανέφερε  ότι «ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις.

Αυτή την εντολή έχουμε πάρει. Η παράταξή μας λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Εσείς μας επιλέγετε και σε εσάς λογοδοτούμε».

Κάνοντας αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού τα 830 ευρώ τόνισε: «Όταν ήρθαμε στα πράγματα παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί κατά 27%, όταν συνολικά ο πληθωρισμός το ίδιο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατά 17%. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει σε αυτούς οι οποίοι παίρνουν τον κατώτατο μισθό συνολικά είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ξεκάθαρα ότι το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφεται σε ολόκληρη την κοινωνία, πρωτίστως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Γι αυτό δώσαμε αυξήσεις για πρώτη φορά στους δημόσιους υπαλλήλους. Γι’ αυτό δώσαμε αυξήσεις στους συνταξιούχους.

Γιατί το κάνουμε αυτό, Γιατί η οικονομία αναπτύσσεται και γιατί ο πλούτος τον οποίο δημιουργούμε πρέπει να επιστρέφει πίσω στην κοινωνία».

Related posts

Οι χιαστί χατζάρες, το Makarov και το Καλάσνικοφ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

admin

Προϋπολογισμός 2024: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση – «Λείπει η ανθρωπιά, εξυπηρετείτε τους servicers»

admin

ΝΔ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσαντούλας

admin

Πότε μπορούν να ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους

admin

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Νίκος Παπαθανάσης

admin

Επιστολή – βόμβα: Υπερασπίζεται το ερωτηματολόγιo ο Κασσελάκης – «Μην κυνηγάτε χίμαιρες»

admin

«Βόμβα» Μηταράκη: Προς κατάργηση η πανεπιστημιακή αστυνομία – Ερχεται έφιππη αστυνομία

admin

Επίσκεψη – αστραπή στην Αθήνα αποφάσισε τελικά ο Ερντογάν

admin