Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγές στη διοίκηση της Performance Shipping ζητά ο Γ. Οικονόμου

Λίγες ημέρες αφότου ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου (φωτό) απέκτησε μέσω αγορών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ποσοστό 9,5% της Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού, έναντι 1.48 εκατ. δολαρίων, η Sphinx Investment, μέσω της οποίας έγιναν οι αγορές, ενημέρωσε ότι προτείνει αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Sphinx, έχει αποστείλει επιστολή στην Performance Shipping, με την οποία αιτείται την παραίτηση τεσσάρων μελών από το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής, αλλά και τον ορισμό του κ. Γιάννη Λιβέρη ως μέλους. 

Παράλληλα, ενημερώνει ότι ως μέτοχος μειοψηφίας θα εξασκήσει το δικαίωμά του να επιθεωρήσει συγκεκριμένα αρχεία και λογιστικά βιβλία της Performance Shipping. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Οικονόμου απέκτησε το 9,5% της ναυτιλιακής μέσω της Sphinx Investment Corp., θυγατρικής της Maryport Navigation Corp., η οποία ελέγχεται από τον κ. Οικονόμου. Οι αγορές της Sphinx ξεκίνησαν από τις 7 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν στις 24 Αυγούστου. Όπως είχε ανακοινωθεί, η αγορά των μετοχών έγινε με την εκτίμηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση.

Related posts

Δάιος: Ανοδικά κινήθηκαν έσοδα και κέρδη στο 9μηνο

admin

Viohalco: Νέος επικεφαλής στρατηγικής και ανάπτυξης ο Νικ. Μαρίου

admin

Deal Ελληνικής Τράπεζας με την CNP για τις θυγατρικές σε Κύπρο και Ελλάδα

admin

ΔΕΗ-Κοζάνη: Δύο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

admin

«Καλύτερες μέρες» βλέπει τώρα η Unibios

admin

Επιβραδύνεται η πρόοδος των εταιρειών για βιώσιμη ανάπτυξη

admin

EKTEΡ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για συζητήσεις συγχώνευσης με τη Δομική Κρήτης

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Γιατί ζητήσαμε τις Γ.Σ. ομολογιούχων

admin

Δύο χαρτοφυλάκια NPEs πούλησε η doValue στην Intrum

admin