Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία: Ποιος είναι ο “Greken” που σκοτώνεται με την “κουρδική αλεπού”

Η Σουηδία βρίσκεται σε “κόκκινο συναγερμό” με την Κυβέρνηση να είναι έτοιμη να επιστρατεύσει ακόμη και τον στρατό στη μάχη κατά των συμμοριών μεταναστών. Μία μάχη που έχει αφήσει 11 νεκρούς τον τελευταίο μήνα, αλλά φυσικά όλο αυτό υποβόσκει μήνες τώρα. Η βία εκκολάφτηκε στις φτωχές συνοικίες, στα λεγόμενα γκέτο, αλλά πλέον εξαπλώθηκε και η Σουηδία βρίσκεται σε εσωτερικό πόλεμο.

Η εγκληματική οργάνωση Foxtrot του Ράβα Ματζίντ ή αλλιώς “κουρδική αλεπού”, βρίσκεται πίσω από ένοπλες συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις κυρίως στη Στοκχόλμη και την Ουψάλα. Ιδιαίτερο στοιχείο στα χτυπήματα αυτά είναι ότι κατά κύριο λόγο εκτελούνται από παιδιά που έχουν στρατολογηθεί. Στόχος; Το μονοπώλιο στα ναρκωτικά και σε διάφορες άλλες εγκληματικές οργανώσεις.

Η Foxtrot διασπάστηκε και εκ των έσω σχηματίστηκε μία δεύτερη συμμορία, επικεφαλής της οποίας είναι ο “Greken”. Ο Μίκαελ Τενέζος, γιος Ελλήνων μεταναστών. Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για έναν αστέρα στο χόκεϊ, ωστόσο ο “Greken” επέλεξε τον δρόμο της παραβατικότητας. Πλέον, είναι ο ηγέτης της συμμορίας Ντάλεν, η οποία συγκρούεται σφοδρά με την Foxtrot του Ράβα Ματζίντ.

Ο Ράβα είναι κι αυτός μετανάστης στη Σουηδία. Γεννήθηκε από γονείς από το Ιρακινό Κουρδιστάν, έχει μεγαλώσει στην Ουψάλα της Σουηδίας όπου μετανάστευσαν οι γονείς του, όταν ήταν βρέφος μόλις ενός μήνα και έχει σουηδική υπηκοότητα.

Ράβα Ματζίντ Σουηδία

Ποιος είναι ο Μίκαελ Τενέζος

Τόσο ο Ράβα Ματζίντ όσο και ο Μίκαελ Τενέζος φαίνεται πως έχουν αποδράσει στο εξωτερικό και δεν βρίσκονται στη Σουηδία.

Ο Τενέζος είναι μόλις 25 ετών αλλά έχει… προλάβει να καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα περί όπλων και ναρκωτικών και έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις που η αστυνομία συνδέει με θανατηφόρους πυροβολισμούς τα τελευταία χρόνια.

Όπως σημειώνει η expressen.se, πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο στο χόκεϊ. Στη Στοκχόλμη έπαιζε για τους συλλόγους Spånga IS, Huddinge IK και Nacka HK.


“Ήταν υπέροχος, νομίζω ότι θα είχε πάει μακριά αν συνέχιζε”, λέει πρώην συμπαίκτης του. Κύκλοι μάνατζερ που τον είχαν σημειώσει στο μπλοκάκι τους τον περιγράφουν “γρήγορο με πολύ καλή τεχνική”. “Ήταν πολύ καλός παίκτης χόκεϊ σε αυτή την ηλικία, κορυφαίος, ένας ηγέτης” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός από τα junior days, στο χόκεϊ της Στοκχόλμης, θυμάται τον Τενέζο ως έναν τύπο που άκουγε στην προπόνηση και συμπεριφερόταν σωστά στον πάγο. Όταν συνειδητοποίησε ότι είναι ο ίδιος τύπος που συνδέεται τώρα με το κύμα βίας, σοκαρίστηκε. “Για μένα είναι εντελώς αδιανόητο”.

Όλοι τους όμως είχαν μία πρώιμη ανησυχία για το τι έκανε έξω από τον πάγο.”Ήταν ένας τύπος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ο κόσμος τον σεβόταν. Ήταν γνωστό ότι έκανε παρέα με λάθος κύκλους ακόμα και μικρός”, λέει πρώην συμπαίκτης του.

Μάικ Τενέζος Σουηδία

Οι βαθμοί δεν ήταν αρκετοί για μπει σε ελίτ γυμνάσιο, ο Τενέζος μετακόμισε στο Κράμφορς για να προσπαθήσει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, πιο επαγγελματικά με το χόκεϋ. Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Σπάνια συναναστρεφόταν με τους συμπαίκτες του έξω από τον πάγο και η απουσία από το σχολείο γινόταν ολοένα και πιο αισθητή: “Πήρε τον κατήφορο τότε”, λέει ένας παίκτης. “Ήρθε στην προπόνηση αλλά μετά δεν τον είδαμε πολύ. Όταν τον είδαμε ξανά, ήταν με μια συμμορία. Αυτούς που είχαν παραστρατήσει”.

Οι κάκιστοι βαθμοί και οι απουσίες του, έφεραν σαν αποτέλεσμα την αποβολή του. Έπαιξε μερικά παιχνίδια για μια ομάδα στη Στοκχόλμη και στη συνέχεια…εξαφανίστηκε από τον κόσμο του χόκεϊ.

“30 με 70.000 μετανάστες με εγκληματικές δραστηριότητες”

Η εγκληματικότητα από τις συμμορίες των μεταναστών στη Σουηδία έχει φτάσει στο “κόκκινο” και ο Σωτήρης Δελλής, πρώην μέλος του Σουηδικού κοινοβουλίου, μιλώντας στο Live News του Mega ανέφερε: “Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μεταναστεύσει μόνο στη Σουηδία τουλάχιστον 300.000 πολίτες. Από αυτούς εκτιμάται ότι 30 με 70.000 έχουν εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι αμοιβές μάλιστα για τα συμβόλαια θανάτου ανέρχονται από 10 έως και 17.000 ευρώ.

“Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής”

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε επίσης στο Live News για το κλίμα έντασης που βιώνουν οι κάτοικοι στη Σουηδία.

“Για κάποιους από εμάς δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση. Από το 2015 κάνω ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα και πραγματικά είναι τρομακτικό”, δήλωσε.

“Είναι σαν ένας πόλεμος που επικρατεί. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας από αυτούς είναι Έλληνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σουηδία. Αυτοί κυρίως είναι νέοι άνθρωποι της β’ γενιάς που ζουν σε ανεργία, που έχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει πολύ η Σουηδία. Βλέπουμε ένα χάσμα κοινωνικό και ταξικό, μία περιθωριοποίηση ανθρώπων”, συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια η εγκληματικότητα περιοριζόταν στα γκέτο και το κράτος δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό.

- TheTOC

Related posts

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο 30 εταιρείες διαχείρισης πλοίων για πιθανές παραβιάσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

admin

ΕΕ: Οικονομολόγοι και ακτιβιστές ζητούν από τις Βρυξέλλες ευρωπαϊκό φόρο στην περιουσία των πιο πλούσιων

admin

Σε αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Πιστόριους επανέλαβε την υποστήριξη του Βερολίνου

admin

Ιταλία: Την Τετάρτη το απόγευμα η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

admin

Γαλλία: Το Σάββατο η κηδεία του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού

admin

Γερμανία: Ποσοστά – ρεκόρ για την AfD σε νέα δημοσκόπηση

admin

Ιράν: Ο πρόεδρος Ραϊσί προειδοποιεί το Ισραήλ ότι πέρασε “τις κόκκινες γραμμές”

admin

ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι, 83 ετών, υποψήφια για την επανεκλογή της στο αμερικανικό Κογκρέσο

admin

Εφικτή η εκεχειρία σε 24-48 ώρες αν το Ισραήλ δεχτεί τα αιτήματα της Χαμάς

admin