Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση στο Κογκρέσο από Ευρωπαίους βουλευτές για την Ουκρανία

Περισσότεροι από εκατό Ευρωπαίοι νομοθέτες σχεδιάζουν να στείλουν κοινή επιστολή στους ομολόγους τους στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη, ζητώντας από το Κογκρέσο να ξεκλειδώσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε μια συμφωνία, μεταδίδει το Reuters. 

Την ανοιχτή επιστολή, που εξετάστηκε από το Reuters, υπογράφουν βουλευτές από τουλάχιστον 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Ιρλανδίας, και αποτελεί ένδειξη της αυξημένης ανησυχίας στην Ευρώπη για το πώς θα συνεχιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Έρχεται επίσης τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον, ενώ τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται στο Κογκρέσο το οποίο έχει προγραμματιστεί να διακόψει τις εργασίας του για το έτος μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. 

“Ακούμε τις ανησυχίες που εκφράζουν οι Αμερικανοί φίλοι μας. Για χρόνια, Αμερικανοί ηγέτες, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, ζητούν από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια. Συμφωνούμε με αυτό το νόμιμο αίτημα”, αναφέρουν στην επιστολή τους οι νομοθέτες, όπως αναφέρει το πρακτορείο. 

Σημειώνουν επίσης ότι “οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη”, αν και υπογραμμίζουν ότι “η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, ωστόσο, είναι κρίσιμη και επείγουσα”.

Προειδοποιούν τέλος ότι “μια νίκη του Πούτιν θα ενθάρρυνε τους εχθρούς μας σε όλο τον κόσμο: παρακολουθούν και ελπίζουν να κουραστούμε. Οι Ουκρανοί πολεμούν για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε εμείς”.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν για μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή για να αποφασίσουν σχετικά με τις προτάσεις για τη χορήγηση οικονομικής στήριξης 50 δισ. ευρώ στο Κίεβο, τη χορήγηση επιπλέον 20 δισ. ευρώ στον στρατό της Ουκρανίας και την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών.

Αλλά για αυτό θα πρέπει να πείσουν τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στις συνομιλίες.

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ, άλλων, ο Benjamin Haddad, Γάλλος βουλευτής στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο  Michael Roth, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Bundestag και ο Giulio Tremonti, ο Ιταλός ομόλογος του. 


 

Related posts

Γερμανία: Εννέα προσαγωγές σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Φρανκφούρτη

admin

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε αθώος για την υπόθεση φοροδιαφυγής

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στη Λιθουανία για τη σύνοδο κορυφής της “Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

admin

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Οι καταθέσεις των νοικοκυριών ξεπέρασαν τα 75 δισ. λέβα, τα δάνεια ανήλθαν σχεδόν σε 36 δισ. λέβα στο τέλος Ιουλίου

admin

Ιράν: Κρατούμενη δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά

admin

Ισπανία: Η κάτω βουλή ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αμνήστευση των αυτονομιστών της Καταλωνίας

admin

Γουατεμάλα: Πάνω από 1.000 κάτοικοι αομακρύνθηκαν εσπευσμένα λόγω έκρηξης ηφαιστείου

admin

Μολδαβία: “Κατασκοπευτικός” εξοπλισμός στη ρωσική πρεσβεία – Καλείται για εξηγήσεις ο Ρώσος πρεσβευτής

admin

Γιατί η Κίνα “αναγνώρισε” τους Ταλιμπάν

admin