Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ερωτηματολόγιο

Μόλις είδε το ερωτηματολόγιο που έφτιαξε ο πρόεδρος, η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι θα περίμενε «να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος», αφού φαίνεται να αμφισβητεί ακόμη και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε ζήτησε την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων. Στη θέση της θα με προβλημάτιζε περισσότερο απ’ όλα το ερώτημα «γενικά, τι επιθυμείτε να αλλάξει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης;». Γιατί διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές του, διακρίνει κανείς τη ροπή του στον τραμπισμό.

Ληγμένα

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Ετσι σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης τις αρχηγικές ερωτήσεις που ανέβηκαν στο isyriza. Δεν γνωρίζω τον βαθμό της κασσελακικής ενημέρωσης για τα συριζαϊκά πράγματα. Ωστόσο, μπορώ να υποθέσω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μελετά ούτε καν διαγώνια τις δημοσκοπήσεις. Αλλιώς θα είχε καταλάβει πως κι εκείνος είναι πια πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόμμα

Στις 4 Μαρτίου ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζει το νέο του κόμμα. Το προηγούμενο, τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, το είχε ιδρύσει τον Απρίλιο του 2013. Στις ευρωεκλογές του 2014 συμμετείχε στην Ελιά – κοινώς επέστρεψε διακριτικά στο ΠαΣοΚ – αλλά δεν κατόρθωσε να εκλέξει ευρωβουλευτή. Αμέσως μετά ο αρχηγός υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και γύρισε στην πράσινη ΚΟ, ενώ δυο μήνες αργότερα διαλύθηκε το κόμμα. Μένει να φανεί πώς θα επαναληφθεί η ιστορία φέτος το καλοκαίρι.

Τρακτέρ

Οι αγρότες έκλεισαν χθες την εθνική οδό στο ύψος του Μπράλου και εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους παράδρομους. Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθετε στα μπλόκα τρεις προϋποθέσεις για να δεχτεί η κυβέρνηση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα αύριο. Βέβαια, στην αρχή οι κυβερνώντες είχαν πει «όχι» στους διαμαρτυρομένους κι έπειτα, αφού εκείνοι επέμειναν, αναζήτησαν τρόπους που θα μειώσουν κάπως την αναστάτωση που θα προκληθεί στη ζωή της πόλης. Συμπέρασμα: η στρατηγική της καταλλαγής συνεχίζεται αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αποδίδει.

Related posts

ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

admin

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά για το Πάσχα

admin

Τα τρία μηνύματα του Μητσοτάκη

admin

Φωνές και ψίθυροι στην «πολυκατοικία»

admin

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Τα ονόματα 151 υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές

admin

Προετοιμασίες και για συγκρούσεις μέσω ΑΕΙ

admin

Εκλογές 2023: Εκανα σαρδάμ λέει η Χρονοπούλου για τα περί αυξήσεως των φόρων

admin

Συναίνεση για την επιστολική ψήφο

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Σκυλοβαρεθήκαμε με τον Τάιλερ την υπερέκθεση…»

admin