Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υποστηρικτές της Ουκρανίας συλλέγουν υπογραφές για να εξαναγκάσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει για τη βοήθεια

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ άρχισαν την Τρίτη να συλλέγουν υπογραφές για μια πιθανή προσπάθεια να παρακάμψουν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Μάικ Τζόνσον και να επιβάλουν ψηφοφορία για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95 δισ. δολαρίων για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος του Τζιμ ΜακΓκόβερν, του κορυφαίου Δημοκρατικού στην πανίσχυρη Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι κατέθεσε αίτημα απαλλαγής το πρωί της Τρίτης και άρχισε να συλλέγει υπογραφές.

Ο ΜακΓκόβερν κατέθεσε νομοθεσία στις 15 Φεβρουαρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για το αίτημα απαλλαγής, ένα σπάνια χρησιμοποιούμενο εργαλείο που θα μπορούσε τελικά να επιβάλει την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, εάν την υπογράψουν τουλάχιστον 218 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων – η πλειοψηφία από τα 435 μέλη του σώματος που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μήνες αφότου ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερη εξωτερική βοήθεια για την ασφάλεια, η Γερουσία ενέκρινε τον περασμένο μήνα το πακέτο για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν και για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων όπλων με συντριπτική πλειοψηφία 70-30. Είκοσι δύο Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν με τους περισσότερους Δημοκρατικούς και ψήφισαν “ναι”.

Όμως η βοήθεια βρίσκεται σε εκκρεμότητα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιμετωπίζοντας την αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον επικρατέστερο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του το 2024, ο οποίος έχει αντιταχθεί στη βοήθεια προς το Κίεβο αντί για δάνεια.

Ορισμένοι αντίπαλοι υποστηρίζουν επίσης ότι τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για ξένες συγκρούσεις όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό.

Related posts

Γερμανία: Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τους μουσουλμάνους μαθητές που ήθελαν να επιβάλουν τη Σαρία στο σχολείο τους

admin

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

admin

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας ακυρώνει ταξίδι στις Βρυξέλλες λόγω νοσηλείας

admin

ΗΠΑ: Η διακοπή χρηματοδότησης της UNRWA περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που συζητά το Κογκρέσο

admin

Ο Ιμπραΐμ Καλίν είναι το νέο αφεντικό της ΜΙΤ

admin

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ

admin

Η στρατηγική σημασία της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη

admin

Πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας: Ο Πούτιν οδεύει άραγε προς τη νίκη;

admin

Τούρκοι δικηγόροι, προσκείμενοι στον Ερντογάν, κατέθεσαν μήνυση στο ΔΠΔ κατά του Νετανιάχου

admin