Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υποστηρικτές της Ουκρανίας συλλέγουν υπογραφές για να εξαναγκάσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει για τη βοήθεια

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ άρχισαν την Τρίτη να συλλέγουν υπογραφές για μια πιθανή προσπάθεια να παρακάμψουν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Μάικ Τζόνσον και να επιβάλουν ψηφοφορία για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95 δισ. δολαρίων για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος του Τζιμ ΜακΓκόβερν, του κορυφαίου Δημοκρατικού στην πανίσχυρη Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι κατέθεσε αίτημα απαλλαγής το πρωί της Τρίτης και άρχισε να συλλέγει υπογραφές.

Ο ΜακΓκόβερν κατέθεσε νομοθεσία στις 15 Φεβρουαρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για το αίτημα απαλλαγής, ένα σπάνια χρησιμοποιούμενο εργαλείο που θα μπορούσε τελικά να επιβάλει την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, εάν την υπογράψουν τουλάχιστον 218 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων – η πλειοψηφία από τα 435 μέλη του σώματος που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μήνες αφότου ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερη εξωτερική βοήθεια για την ασφάλεια, η Γερουσία ενέκρινε τον περασμένο μήνα το πακέτο για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν και για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων όπλων με συντριπτική πλειοψηφία 70-30. Είκοσι δύο Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν με τους περισσότερους Δημοκρατικούς και ψήφισαν “ναι”.

Όμως η βοήθεια βρίσκεται σε εκκρεμότητα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιμετωπίζοντας την αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον επικρατέστερο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του το 2024, ο οποίος έχει αντιταχθεί στη βοήθεια προς το Κίεβο αντί για δάνεια.

Ορισμένοι αντίπαλοι υποστηρίζουν επίσης ότι τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για ξένες συγκρούσεις όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό.

Related posts

Βρετανία: Κυρώσεις σε αξιωματούχους που εμπλέκονταν στις πρόσφατες “ψευδοεκλογές” στην Ουκρανία

admin

ΗΠΑ: Η Νότια Κορέα έθεσε σε τροχιά τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο

admin

Τουρκία: Ένα χρόνο μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, οι επιζώντες πασχίζουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους

admin

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανανέωση συνεργασίας με την Adidas έναντι $1,1 δισ. για 10 χρόνια

admin

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διατάσσει τη μείωση του αριθμού αδειών για ανάβαση στο Έβερεστ

admin

Μελόνι από Γρανάδα: Το μεταναστευτικό απαιτεί καθημερινή δουλειά, η φάση της διάγνωσης του φαινομένου τελείωσε

admin

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απένειμε χάρη στη Ρωσίδα Σοφία Σαπέγκα

admin

Πεκίνο: Bρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό για πλημμύρες, καθώς ο τυφώνας Doksuri πλήττει την Κίνα – Τουλάχιστον δύο νεκροί

admin

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, αλλά χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα

admin