Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης: Οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, από το βήμα του 1ου Growthfund Summit, μίλησε για το επιτυχημένο μοντέλο της ΔEΗ και πώς από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αποτελεί σήμερα κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας, με διαχρονική αξία και πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η πρόσφατη εξαγορά της Κωτσόβολος σηματοδοτεί τη μετατροπή της ΔEΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να αναπτύξει νέες συνεργασίες και να διεκδικήσει δυναμικά τη θέση που της αρμόζει στις διεθνείς αγορές. Η στρατηγική ανάπτυξης της ΔEΗ εστιάζει σε εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες. «Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα μια ΔEΗ ισχυρή και διεθνοποιημένη».

  • Ο κ. Στάσσης μίλησε για επερχόμενες αλλαγές στη ΔEΗ, ώστε να αντεπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να καταστεί ηγέτιδα στη διεθνή αγορά. Η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες:
  • Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια μέσα από επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (-), απολιγνιτοποίηση κ.λπ.
  • Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε όλες τις δραστηριότητες με επενδύσεις σε έξυπνους μετρητές και σε όλο το δίκτυο.
  • Πελατοκεντρική Πολιτική: Θέλουμε να είμαστε πρώτοι επειδή ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει ο πελάτης. Παρά το μέγεθος της εταιρείας καταφέρνουμε να έχουμε νέα και ανακαινισμένα καταστήματα, νέα προϊόντα, σύγχρονα call centers, omnichannel, καταστήματα που λειτουργούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κι άλλες πολλές υπηρεσίες.

Η ανάπτυξη πάνω στους τρεις παραπάνω πυλώνες ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια της εταιρείας. Στην παρούσα φάση η ΔEΗ υλοποιεί επενδύσεις για 1.300 MW, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της που σήμερα υπερβαίνει τα 670 MW. Η ανάπτυξη έρχεται επίσης μέσα από επενδύσεις και εξαγορές, με πιο πρόσφατες της Κωτσόβολος και της ENEL Ρουμανίας, με τις οποίες επιτυγχάνει τη βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος στην κοινωνία.

Ο κ. Στάσσης τόνισε τη σημασία της καλής συνεργασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το καλό της επιχείρησης συμβαδίζει με το καλό των εργαζομένων, προς όφελος όλων».

Από το 2019 που κλονίστηκε η βιωσιμότητά της και το business plan που ακολούθησε οδηγώντας την σε μία ισχυρή ανάπτυξη, η ΔEΗ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τού πώς μια εταιρεία συνδεδεμένη με το κράτος μπορεί να γίνει σύμβολο εκσυγχρονισμού.

Τέλος, ο κ. Στάσσης συνεχάρη το Υπερταμείο για τη διοργάνωση του Growthfund Summit και χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη τη δημιουργία του εθνικού επενδυτικού ταμείου.

Related posts

Επέκταση σε νέες δραστηριότητες ετοιμάζει η Μοτοδυναμική

admin

AS Company: Αύξηση 53,8% στα EBITDA 9μήνου

admin

Το «φλερτ» Δωδώνη με Πλεξίδα και το deal με CVC

admin

Santikos Collection και Airotel Group δημιουργούν την Capital H

admin

Τιτάν: Επένδυση άνω των 25 εκατ. στο εργοστάσιο Καμαρίου

admin

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 6 δισ. στη 10ετία για την πράσινη μετάβαση

admin

ΕΟΤ-AEGEAN ενώνουν ξανά δυνάμεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

admin

Δυο συν ένα μέλη για την Ενωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

admin

Νέα cloud εφαρμογή οικονομικής πληροφόρησης από τον όμιλο Epsilon Net

admin