Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων

Με βαριές απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε υψηλά πολλών ετών, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed για διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 370 μονάδες ή 1,08% πέφτοντας στις 34.070 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε στο -1,64% και διαμορφώθηκε στις 4.330 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq περιορίστηκε κατά 1,82%, κλείνοντας στις 13.223 μονάδες.

Οι Dow Jones και S&P 500 αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες άνω του 1% και 2% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq ετοιμάζεται να καταγράψει απώλειες 3%.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια στο εύρος 5,25% – 5,50% (δηλαδή σε υψηλό 22 ετών) επιβεβαιώνοντας μεν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση εντός του 2023.

Παράλληλα, προανήγγειλε λιγότερες μειώσεις επιτοκίων για το 2024, ενώ ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει ορατός στην οικονομία ο πλήρης αντίκτυπος από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου εκτοξεύτηκε στο 4,48%, φτάνοντας ξανά μέσα σε λίγες μέρες στο υψηλότερο επίπεδό του μετά το 2007 -έχοντας επηρεαστεί και από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι για την εβδομάδα 10-16 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν σε 201.000, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Σε υψηλό 17 ετών βρέθηκε το 2ετές ομόλογο, σκαρφαλώνοντας στο 5,144%, ενώ σε υψηλό 16 και 12 ετών βρέθηκαν το 5ετές και το 30ετές αντίστοιχα. «Αυτό αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για τις αγορές αυτήν τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Adam Turnquist της LPL Financial.

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου να κλείνει στο 0,8%, στα 90,36 δολάρια το βαρέλι και το brent παράδοσης Νοεμβρίου στο 0,5%, στα 93,95 δολάρια το βαρέλι.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε διάστημα δύο μηνών κατέγραψε ο χρυσός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει στο -1,4%, στα 1.939,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, σε χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, όπως των Tesla (2,48%), Alphabet (2,41%), Meta (1,23%), Amazon (4,2%) και Nvidia (2,9%).

Η μετοχή της Klaviyo, η οποία έκανε ντεμπούτο στη Wall Street την Τετάρτη, κέρδισε 1,62%. Η FedEx είδε τη μετοχή της να προσθέτει 4,6%, χάρη στα σημαντικά κέρδη του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η Cisco έχασε 4%, στον απόηχο της εξαγοράς της Splunk έναντι 28 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε περισότερες οικονομικές ειδήσεις στο --.grΕιδήσεις σήμεραΑπεργία τέλος, ταλαιπωρία… δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουνΑχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός – Έχει κενά ο λόγος του ΚασσελάκηΤη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες – Αναλυτικά η διαδικασία

Related posts

Συντάξεις χηρείας: Έως €290 η αύξηση που θα δουν από σήμερα 7.444 δικαιούχοι

admin

Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Στο 8,6% «σκαρφάλωσε» τον Μάιο

admin

Πασχαλινό τραπέζι: «Κλειδώνουν» πιθανότατα αύριο οι τιμές στα αμνοερίφια – Μπορεί να φτάσουν στα 14-15 ευρώ το κιλό

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο από 1,6% τον Σεπτέμβριο

admin

Συνταξιούχοι: Τα πέντε μέτρα ελάφρυνσης από τον Ιανουάριο του ’24 και τα τέσσερα που «έρχονται»

admin

Market pass τώρα και στις λαϊκές αγορές – Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών

admin

ΕΚΤ: Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες η αύξηση των επιτοκίων – Πόσο θα αυξηθούν οι δόσεις

admin

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου έως και 31 Αυγούστου

admin

Κατώτατος μισθός: Πώς θα διαμορφωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Δείτε παραδείγματα

admin