Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ήπια κέρδη για τους δείκτες μετά το 4ήμερο πτωτικό σερί

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της

Wall Street

 στην έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, έχοντας δώσει μάχη για να κερδίσουν το θετικό πρόσημο, μετά το αρνητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, και υπό τις πιέσεις που ασκούνται από τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία βρίσκονται σε υψηλό 16ετίας.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό και το ενδεχόμενο shutdown στην αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, αν συμβεί θα είναι «πιστωτικά αρνητικό» και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μικρή διάρκεια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 43 μονάδες ή 0,13% ανεβαίνοντας στις 34.006 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,4% και διαμορφώθηκε στις 4.337 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,45% στις 13.271 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να κλείσουν τον μήνα με τις μεγαλύτερες απώλειες του 2023. Ήδη ο S&P 500 έχει χάσει τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 4% και βρίσκεται καθ’ οδόν για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα απωλειών και τον χειρότερο μετά τον Δεκέμβριο.

Το ίδιο και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 6%, ενώ ο Dow Jones σημειώνει μικρότερες απώλειες σε επίπεδο μήνα, καθώς αυτές αγγίζουν το 2%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε σε υψηλό 16 ετών, ανεβαίνοντας κατά εννέα μονάδες βάσης και αγγίζοντας το 4,542%. Υψηλότερα κινήθηκε και το 2ετές, προσθέτοντας τέσσερις μονάδες βάσης και φτάνοντας στο 5,125%.

Στο ταμπλό, άνοδο 0,83% σημείωσε η μετοχή της AstraZeneca μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από την Jefferies, στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων από την πιλοτική χρήση της νέας θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Η μετοχή της Urban Oufitter υποχώρησε κατά 0,3% έχοντας κάνει νωρίτερα βουτιά 4%, και της Foot Locker κατά 1,91%, καθώς η Jefferies υποβάθμισε σε «hold» τη σύσταση για τις δύο εισηγμένες, λόγω των χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών.

Κέρδη 1,66% κατέγραψε η μετοχή της πετροχημικής Dow, χάρη στην απόφαση της JP Morgan να αναβαθμίσει τη σύσταση σε «overweight», επικαλούμενη τις ανοδικές προοπτικές στις τιμές του πετρελαίου.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Κακοκαιρία Elias: Ζημιές από το χαλάζι στην ορεινή Αχαΐα, έσπασαν ηλιακοί και τζάμια – Δρόμος στα Τρίκαλα μετατράπηκε σε ποτάμι σε μία ώραΠώς ο αστροναύτης Frank Rubio ζει στο Διάστημα έναν ολόκληρο χρόνο!Γαλλία: Μεθυσμένος οδηγός κατηγορείται ότι σκότωσε αστυνομικό που πήγε να τον ξυπνήσει

Related posts

Γερμανία: Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα κλείνει 340 καταστήματα και απολύει 10.000 υπαλλήλους

admin

Τουρκία: Ρεκόρ 20ετίας έκανε ο πληθωρισμός – «Απογειώθηκε» στο 61% τον Μάρτιο

admin

Ο φόρος κληρονομιάς εξοφλείται και με ακίνητα αν ο οφειλέτης δεν έχει χρήματα

admin

Γερμανία: Η απόδοση των 10ετών ομολόγων έγινε θετική για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019

admin

Ελληνικό: Το «ταξίδι» του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

admin

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς η 7η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών

admin

Hλεκτρική ενέργεια: Πεντάμηνη αναστολή χρεώσεων ΥΚΩ για 6 κατηγορίες καταναλωτών

admin

Κατώτατος μισθός: Έως την Παρασκευή αποφασίζει ο πρωθυπουργός

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έκτακτη σύνοδος κορυφής αύριο για την κρίση στην Ουκρανία

admin