Image default
PIRAEUS BANK

Trastor: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 75 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως του ποσού των 75 εκατ. ευρώ, προχωρά η Trastor ΑΕΕΑΠ (Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Θα εκδοθούν μέχρι και 52.816.895 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ και με τιμή διάθεσης 1,42 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 97,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor, γεγονός που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα η ΑΕΕΑΠ θα πρέπει να κάνει κινήσεις για την αύξηση της διασποράς στη μετοχή της (free float). Η αύξηση του free float για όλες τις εισηγμένες εταιρείες είναι επιβεβλημένη καθώς από την 1.1.2024 δρομολογείται η υποχρέωση των εισηγμένων με κεφαλαιοποίηση πάνω από 200 εκατ. ευρώ να έχουν διασπορά τουλάχιστον 15%.

Η απόφαση για την ΑΜΚ θα ληφθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Θέμα της συνέλευσης είναι επίσης και η παροχή ειδικής άδειας για την απόκτηση από την ΑΕΕΑΠ μιας εμπορικής αποθήκης logistics που ανήκει σε εταιρεία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται ειδικότερα για τριώροφη οικοδομή, με υπόγειο ψυκτικών θαλάμων και αποθηκευτικών χώρων, η οποία έχει ανεγερθεί επί αγροτεμαχίου που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας Αττικής, στη θέση «Ξεροπήγαδο». Η έκταση του αγροτεμαχίου είναι 19.301 τ.μ. και το τίμημα θα ανέλθει σε 7,020 εκατ. ευρώ.

Related posts

Επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών η Πειραιώς

admin

Προσφορές για ακίνητα 820 εκατ. δέχεται η Πειραιώς

admin

Λεκκός (Πειραιώς): Πλήγμα για τις καταθέσεις τα υψηλά πλεονάσματα

admin

Πειραιώς: Εκδίδει καλυμμένο ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

admin

Piraeus Bank: Net profit of 299 million euros in H1

ad

Η τελική κατανομή των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Τέσσερις στη β΄ φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €4,284 αναπροσαρμόζεται η τιμή ασκήσεως των warrants

admin

Πειραιώς: Στα 370 εκατ. ευρώ η επίπτωση της Covid-19 το 1ο τρίμηνο

admin