Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Ιδιωτική τοποθέτηση από Autohellas, 1η Νοεμβρίου η ΔΠ

Για την 1η Νοεμβρίου προγραμματίζεται η δημόσια προσφορά για την είσοδο της ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο, ενώ μια ημέρα νωρίτερα θα γίνει γνωστό το εύρος διάθεσης των μετοχών.

Όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο προβλέπεται η διάθεση έως 28.169.015 νέων, κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €1,60 εκάστης οι οποίες θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό €46.572.772,80, με καταβολή μετρητών, κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ταυτόχρονα με τη Δημόσια Προσφορά, 938.968 νέες μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της Αύξησης θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σύμφωνα με τις εξαιρέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, στον υφιστάμενο μέτοχο «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με την από 20.10.2023 σχετική δήλωση δέσμευσής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν. 4548/2018 και το πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών της Εταιρείας, υπό την αίρεση της εισαγωγής, θα διατεθούν 905.156 δωρεάν μετοχές μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση διανεμητών αποθεματικών, βάσει της απόφασης της από 08.09.2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Σημειώνεται επίσης ότι οι μέτοχοι της Εταιρείας «TRADE LOGISTICS ΑΕΒΕ» και «HOUSEMARKET ΑΕ» («Πωλητές Μέτοχοι») προς το σκοπό διευκόλυνσης πράξεων σταθεροποίησης επί των μετοχών της Εταιρείας έχουν συνομολογήσει με τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, ρήτρα επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility) και τους έχουν παραχωρήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Greenshoe option) έως 2.816.901 πρόσθετων μετοχών («Πρόσθετες Μετοχές»), ώστε οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι να δύνανται να τις διαθέσουν σε τελικούς επενδυτές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης κατά την Δημόσια Προσφορά.

Η τιμή και ο χρόνος μεταβίβασης των Πρόσθετων Μετοχών στους επενδυτές θα είναι ίδιοι με αυτές των υπολοίπων μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς.

Το χρονοδιάγραμμα:

* Δείτε αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Related posts

ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη διασύνδεση Ακτίου – Πρέβεζας

admin

Εξι νέα επαγγελματικά προγράμματα από την εταιρία Volton

admin

Στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσαν Regate και AfterSalesPro

admin

Ενας Ελληνας κέρδισε σημαντική διευθυντική θέση στη Microsoft

admin

Ενα βήμα πιο κοντά η επένδυση 200 εκατ. για τον πόλο ψυχαγωγίας στο Μαρούσι

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Space Hellas: Στις 17/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Επεκτείνεται στο Μαρόκο η Energean, απέκτησε συμμετοχή σε κοιτάσματα

admin

Τι επένδυση «μαγειρεύει» η Agrino

admin