Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές LNG τον Ιανουάριο κατά 11%

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Ιανουάριο κατά 11% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σε 3 εκατ. μετρικούς τόνους, εκ των οποίων 1,77 εκατ. τόνοι μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG και τους υπολογισμούς του Reuters.

Οι συνολικές εξαγωγές μειώθηκαν από το ρεκόρ των 3,2 εκατ.  τόνων τον Δεκέμβριο. Οι αποστολές προς την Ευρώπη ήταν μειωμένες από 1,9 εκατ.  τόνους τον Δεκέμβριο, αλλά αυξημένες κατά 18% από 1,5 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι ρωσικές προμήθειες LNG έχουν αυξήσει τη σημασία τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την έγκριση των αιτήσεων για εξαγωγές από νέα αμερικανικά έργα LNG, προκειμένου να επανεξεταστούν οι επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή και στην οικονομία.

Τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας έχουν μειωθεί από τότε που η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, αλλά το LNG εξακολουθεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στα ρωσικά ταμεία.

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν ζητήσει να απαγορευτούν οι εισαγωγές ρωσικού αλουμινίου και LNG. Διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι η Κομισιόν δεν θα προσθέσει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών στο επόμενο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς η πρόταση για το 13ο πακέτο λαμβάνει την τελική της μορφή.

Related posts

Αϊτή: Η χήρα του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ κατηγορούμενη για συνέργεια στη δολοφονία του

admin

Ισραήλ: Διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

admin

Κλειστοί την Τετάρτη οι σταθμοί “Πανεπιστήμιο” και “Μοναστηράκι”

admin

Κίνα: Έκδοση ομολόγου 8,5 δισ. γιουάν από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

admin

Ιράν: Τα πυραυλικά μας πλήγματα σε Ιράκ και Συρία έγιναν “για την ασφάλειά μας”

admin

Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την επίθεση της Χαμάς, εγώ φταίω, λέει ο αρχηγός της Σιν Μπετ

admin

Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση προκάλεσε ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού και σε χώρους αποθήκευσης σιτηρών

admin

“Πόλεμος κατά των συμμοριών” στο Ελ Σαλβαδόρ: Το Κογκρέσο εγκρίνει τη διεξαγωγή ομαδικών δικών

admin