Image default
ΚΟΣΜΟΣ

PayPal: Καλύτερα των προσδοκιών τα έσοδα και τα κέρδη γ’ τριμήνου

Μεγέθη καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η PayPal Holdings, με την εταιρεία ωστόσο να κατεβάζει τον πήχη για το περιθώριο ανάπτυξης στο σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ύψους 1,02 δισ. δολαρίων ή 93 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,3 δισ. δολαρίων ή 1,15 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη ανά μετοχή της PayPal ανήλθαν σε 1,30 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,08 δολαρίων το γ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, υψηλότερα από τα 1,23 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet.

Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 7,4 δισ. δολάρια, έναντι 6,8 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2022, σχεδόν στο επίπεδο που περίμεναν οι αναλυτές στη δημοσκόπηση της FactSet.

“Οι πρώτες 30 ημέρες στο τιμόνι της PayPal επιβεβαίωσαν την πίστη μου στα ισχυρά περιουσιακά στοιχεία και τη θέση της εταιρείας στην αγορά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alex Chriss σε ανακοίνωσή του. “Τώρα, πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις και η εταιρεία να ρίξει το βάρος της στις πιο σημαντικές προτεραιότητές μας. Στην πορεία, θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, ώστε να μπορούμε να καινοτομούμε και να λειτουργούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα”.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, όμως, η PayPal κατέβασε τον πήχη για το περιθώριο λειτουργικής ανάπτυξης στο σύνολο της χρήσης, στις 75 μονάδες βάσης από 100 μονάδες βάσης προηγουμένως.

Για το δ’ τρίμηνο της χρήσης, η εταιρεία “βλέπει” προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,36 δολαρίων, έναντι 1,40 δολαρίων που προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, και έσοδα 7,81-7,89 δισ. δολαρίων έναντι 7,98 δισ. δολάρια που αναμένουν οι αναλυτές.

Η μετοχή της PayPal καταγράφει κέρδη άνω του 2% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Related posts

Ο Λουκασένκο υπέγραψε νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση μέσων ενημέρωσης από “μη φιλικές χώρες” στη Λευκορωσία

admin

Δήλωση-μυστήριο εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού: “Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση, μπορεί να πράξουμε κάτι διαφορετικό”

admin

Με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης συναντήθηκε η Μελόνι

admin

Βρετανία: Μεγάλη πορεία κατά του αντισημιτισμού στο Λονδίνο

admin

Την απαγόρευση του “εθιστικού” TikTok Lite εξετάζει η Κομισιόν

admin

Το Κατάρ σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της Barclays συνολικού ύψους $644 εκατ.

admin

Το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας “έχει γονατίσει”, δηλώνει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

admin

Διευκρινιστική δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τις βίζες σε ελληνικά νησιά

admin

Βουτιά για την Tesla μετά από δημοσίευμα ότι η SAP θα σταματήσει τη συνεργασία της

admin